Donkere dagen.

Deprimerende tijden, donkere dagen? Er valt iets aan te doen. Met deze tips start je elke dag vrolijk. Het zijn immers kleine dingen die je dag groots kunnen maken.

Deze opbeurende tekst las ik bij “Happynews”, en besloot om dat eens te gaan proberen. Gisterochtend ben ik 5 uur opgestaan, want als je het hele programma wilt afwerken is dat wel nodig.

1. Geniet van de ochtend. Neem je tijd om uit bed te stappen…… dat doe ik normaal ook al, voordat mijn spieren een beetje los komen zijn we een half uurtje verder….. en luister naar de ochtendstilte. Wanneer was de laatste keer dat je de vogels hoorde tsjilpen? Heb je een vrije dag?….laat dat nu toevallig zo zijn! Hang wat langer rond in je pyjama en neem de tijd voor ochtendrituelen. Voor mij zijn dat twee kopjes koffie, en een paar peukjes.

2. Lach: De natuurlijke manier om je al meteen een goed gevoel te geven. Doe het en je zal zien, het werkt aanstekelijk.
24-06 (4).JPG bew

3. Rijkelijk ontbijt: Ontbijten moet altijd, maar dat mag af en toe uitgebreider. Zet je wekker wat vroeger ( nóg vroeger?….ja, dááág! ) en trek alle registers gerust open. Ga voor een lekker Engels ontbijtje,dat geeft een boost aan je stofwisseling ( dat lukt na de koffie ook prima) en je humeur.
English_breakfast_2

4. Geniet van de natuur: maak een boswandeling, ook als het eventueel regent kan dit toch heel ontspannend zijn.

Na deze 4 punten te hebben afgewerkt, begon ik toch al aardig moe te worden, maar ik was er nog lang niet, en zette door!

5. Koop bloemen: Er gaat niets boven de geur en de ‘looks’ van verse snijbloemen in een mooie vaas. Een huisparfum is niet meer nodig. Natuurlijke geuren werken nog meer op je humeur. Ja,ja……..17 euro, of dat wel zo goed voor je humeur is?

6. Schrijf: Een boek hoef je niet te pennen, wel kleine kattenbelletjes. Wist je dat een pen op papier therapeutisch werkt?Het gevoel van je pen tegen een papier is heel wat anders dan het saaie getik op je toetsenbord.
inktpot_veer 2

7. Bak een taart of kook iets lekker. Probeer eindelijk dat recept eens dat je al zo lang liggen hebt, maar nog nooit hebt gemaakt. En waarom zou je eens geen indruk mogen maken op anderen met je kookkunsten? Dat is mooi, maar dan zal ik hem toch alleen moeten verorberen, tegen de tijd dat hier iemand komt, zitten er kleine bewegelijke beestjes op.

Natuurlijk liet ik mij niet kennen, en heb een knots van een taart gebakken, alleen heb ik nergens in dit schema kunnen lezen waar je de tijd vandaan moet halen om je keuken weer schoon te boenen. Vrienden,….op dit punt aangekomen was ik zo vermoeid dat ik aan tukje toe was, maar dat zat er niet in, ik moest dóóóóórgaan!

8. Alleen eten: Alleen eten of een bezoekje aan de bioscoop, kan verfrissend en bevrijdend werken. Maakt de gedachte je nerveus? Begin klein, ga naar een café, neem een boek of tijdschrift mee om je bezig te houden. Alleen uit eten gaan heb ik één keer gedaan, en ik voelde mij doodongelukkig, net of iedereen je zit aan te gapen, en de Donald Duck kan ik thuis ook wel lezen.

9. Zet de TV uit: Weg met de ronkende geluidjes van je televisie, geniet van de stilte. Dat kan wel hoor, er is meestal toch niets op dat ding. Maar genieten van de stilte?? Het is hier altijd al zo stil!

10. Steek kaarsen aan: Dat kan op elk moment van de dag. Vooral op regenachtige of kleurloze dagen kan een kaarslichtje wat warmte geven. ’s Avonds zorgt een kaars dan weer voor een portie romantiek. Jáááá fijn, romantiek! Ik zal mijn cactus over zijn bolletje aaien hoor!

11. Dans: Draai de volumeknop hoger en dans. Voel je sexy en mooi, meezingen mag ook (liefst wanneer niemand in de buurt is). Hier kom ik op een punt waar ik écht van heb genoten. Eerst even de “Twist”, voor de afwisseling heb ik Engels walsje gedraaid, en tot slot nog wat “Rock and Roll”
Daisy_Duck14

Vrienden,…..dit was eens, maar nooit weer! Ik was totaal gesloopt, als je je dag met dit programma goed moet maken, laat het dan maar zitten!

49 thoughts on “Donkere dagen.

 1. nou die engelsen kunnne er wat van ja en ik moet eerlijk bekennen dat een paar kilootjes inderdaad door die ontbijtjes, en die worstjes zijn anders dan bij ons lekkerder hoor en vanwege die geweldige over van hun met aparte grill is het dus helemaal niet zo ver als het eruitziet. ,scones , shirleys puddings en dergelijke zijn ontstaan maar het is ook zoooooooo lekker vooral zelf gemaakt maar ja wat wil je met al die engelsen en schotten in de family

  Like

 2. Kletsmutsen haha. Hier ook -3 vanmorgen met een stevig windje, gaat door merg en been. Maar de zon laat zich nog even zin alvorens in de zee te zakken.

  Like

 3. Ann dear, als anglofiel eet ik natuurlijk wel dat bord leeg, he en ik denk dat ik ook nog even het laatste restje weglik, onbeschaamd ;-)) Graag zelfs, maar niet als ontbijt. Dat is me te zwaar en daar heb ik dan de hele dag last van. Af en toe nam ik wel kippers bij het ontbijt want oh wat is dat toch lekker als je in het perfide Albion vertoeft. Hier echter hoef ik dat niet. ’t Smaakt dan gewoon minder lekker. Raar he?

  Like

 4. We moeten toch wel toegeven dat er veel te veel dieren zijn. Ze zijn er niet voor henzelf want daar heb ik niets op tegen maar ze zijn er voor de slacht of voor de melk. Koeien, kippen, varkens, schapen…… er komen er steeds meer en ze leven in slechte omstandigheden. Dat vind ik juist zo schrijnend aan het geheel. Als we allemaal MINDER vlees zouden eten, zijn er niet zoveel dieren nodig voor de slacht. De fokprogramma’s draaien op volle toeren en alleen maar voor nog meer vlees op je bord. Ik ben geen vegetariër maar ik ben bewust minder vlees gaan eten. En dan neem ik GEEN vleesvervanger want dat vind ik onzin en het is nog duur ook bovendien. Volgens mij worden al die dieren ziek omdat ze allemaal boven op elkaar zitten en hangen. Ze hebben geen ruimte genoeg om ‘normaal’ te lopen en te dadderen. Vreselijk!!! Daar zou een mens ook ziek van worden. Minder vlees op je bord = minder dieren. De dieren die dan nog nodig zijn om aan de vleesbehoefte te voldoen, kunnen dan in elk geval eerst een waardig dierenbestaan leiden voordat ze naar het slachthuis worden gebracht.

  Like

 5. Inderdaad, het draait alleen nog maar om verdienen, je wordt er zo zachtjes aan kotsmisselijk van (gaan ze daar weer een injectie voor verzinnen) ;-(((((.Je cake komt!

  Like

 6. @Belia: Je moet het wel heel erg bont maken wil ik jou niet lief meer vinden hoor, en dat grote stuk cheesecake daar houd ik je aan!!….jummie,jummie.

  Like

 7. @Ann; Als het straks weer voorjaar is, en je gaat op pad met Mandy en je klikklakdoos, dan ben je die twee kilo zo weer kwijt hoor,en anders maar niet, daar zit je toch ook niet mee? Gek hè, ik kan mij niet herinneren vroeger ooit gehoord te hebben van de Q-koorts, en dat soort rare ziekte’s. Zijn ze bezig om alle veeboeren systematisch de nek om te draaien? Die hele hijsa om de Mexicaanse griepepidemie is sterk overdreven geweest, maar er is wel flink aan verdiend.

  Like

 8. Inderdaad Ann, ze willen van al het vee af! De industrie voor de ontwikkeling van het maken van kunstmatigvlees draait op volle toeren, en als je nog geld wilt verdienen, moet je daar wat aandelen van kopen, het beeld van de toekomst.

  Like

 9. Toch wel heel erg fijn hè Edward dat JIJ met Ann en mij mee mag haha, en het valt me trouwens ook reuze mee dat je me nog LIEF noemt ook:-))))))). Maar hoe dan ook Edward ik maak het wel goed met een groot stuk cheesecake!

  Like

 10. Juist broer jij weet hoe het zit, maar hier ben ik de laatste maanden dik 2 kilo aangekomen, dus eigenlijk zou ik nu naar Schotland moeten dan vliegt het er nog harder af. Ze gaan die Q-koorts nog verder onderzoeken, want ook schapen en koeien schijnen het virus bij zich te hebben, eigenlijk willen ze gewoon af van het Nederlandse vee het is een kwalijke zaak geworden. Vanochtend las ik dat de tweede enting voor de Mexicaanse griep totaal overbodig was, wat wij weten is maar een topje en de ijsberg wordt al groter en zeker met dit weer ;-(((

  Like

 11. HA!….sorry Ilona, maar dat zie je toch verkeerd hoor. Als Ann in Engeland is, gaat zij héééél veel lange wandelingen maken, en daar lopen de straten omhoog en omlaag, dus dan vliegen de kilo’s er af, en is een goed ontbijt en uitgebreide "High tea" pure noodzaak!

  Like

 12. @Ilona: Ik kan ook niet begrijpen dat zoiets nodig is hoor, het is vreselijk triest. De geit die op de foto staat, is al niet meer onder ons. Hij was stokoud, en mocht van zijn pensioen genieten op een kinderboerderij. Toen hij overleden was hebben ze mij gevraagd of ik zijn plaats wilde innemen, blij dat ik het niet gedaan heb met deze kou.

  Like

 13. Ann, ik begrijp nu waarom je zo slank bent. Als je in Engeland had gewoond laiverd, was je nu tonrond geweest. Quote: heerlijke high tea, scones met clotted cream and strawberry jam, sandwiches, cake enz. Unquote En dat dagelijks……. nee meis dan vliegen de kilo’s er aan ;-)))

  Like

 14. Overigens Eduardo…. die geit die zo staat te bulderen van het lachen, vergaat het lachen binnenkort! Nog even en dan wordt ie geruimd. Wat heeft de overheid toch leuke benamingen voor vermoorden, doden en afslachten, he? Ruimen. Hoe bedenken ze het toch?

  Like

 15. Edje ik vind het dapper van je dat je je hieraan gewaagd hebt hoor! Maar precies wat Bea al zegt, ik kom hier wel lezen, veeeeeel leuker!!Liefs, San

  Like

 16. Hier is het hartstikke koud. Het vriest dat het kraakt en er staat ook een gure wind dus de ‘gevoelstemperatuur’ zoals dat tegenwoordig zo mooi heet, is nog veel lager dan de 5 graden onder nul. Goddank is het droog anders waren de rapen glibber-glad gaar. Toedeloe!

  Like

 17. Nou met dat programma ben je na afloop zo afgeknoedeld dat je van ellende met je kleren aan in bed ploft. Ik moet er toch niet aan denken dat er zoveel druk op mijn dag ligt om te kunnen genieten. Pfffffff, word al moe als ik het lees. Dat Engelse ontbijt krijg ik niet weg ’s ochtends. Ook niet in Engeland zelf. Die vette hap moet ik niet op mijn nuchtere maag. Koffie graag, dan nog een kop en dan een bammetje met iets lekkers er op, en lekkers kan elke dag verschillen. Ik ben dol op verse bloemen maar ze zijn me op het moment te duur. Tien lullige tulpjes in een vaas is eigenlijk niks en met drie bossen sla ik een te groot gat in mijn wekelijkse bestedingsbedrag. De volumeknop hoger draaien doet mijn man al iedere dag want die is muzikant. Altijd lawaai in huis. Geen geluid in huis maakt mij juist heel tevreden dus af en toe heb ik een boodschap voor hem te doen…… bij voorkeur in Franeker, Vlissingen of Enschede 😉 Naar het theater in je eentje is geen zak aan, je wilt wat je ziet, delen met iemand, zeker in de pauze bij een bakkie leut! Eerlijk gezegd ben ik reuze tevreden met mijn zelf ingerichte dagindeling. Als ik soms helemaal nergens zin in heb, pak in een boek. Lezen is pas echt ontspannend. Op dit moment lees ik "Taal is zeg maar echt mijn ding" en ik lig erbij in een deuk! Aanrader, maar alleen als "taal zeg maar je ding is". Gaat het weer een beetje, meneer McDunn?Liefs, Ilona

  Like

 18. Hier vriest het nog 3 graden en de zon heeft even laten zien dat ie bestond en is toen weer vertrokken, waarschijnlijk richting Maassluis, maar het schiet op broertje, als het eerst maar half maart is en de kans op de elfstedentocht is verkeken dan krijgen we weer moed! Maar weer gebeld over de brommende cv-ketel en ik zal terug gebeld worden, dat is dan fijn maar niets helpt en dat vanaf begin november, af en toe laat ik het gewoon even zitten ik ben het gebel en het komen en gaan van monteurs behoorlijk zat. Ik moet nog even een paar boodschappen halen, maar zie er gewoon tegen op. Belia is toch echt wel lief hoor je mag mee!!! We hebben het nog niet zo verkeerd bekeken om met een space te beginnen, laten ze maar schrijven en zeggen wat ze willen maar met een groep leuke en lieve vrienden en vriendinnen leeft het toch makkelijker.

  Like

 19. @Ann: Ondanks dat het zonnetje schijnt, is het hier bloedkoud, dus kom ik mijn stulpje niet uit hoor. Wat fijn dat ik zelf ook mee mag naar Engeland hè, Belia is echt een schat!

  Like

 20. Binnen lachen is op het ogenblik nog steeds beter, buiten mond stijf dicht en sjaal voor je neus ;-))) Fijn Belia dat Edward zelf ook mee mag, je bent veel te goed meis ;-)))

  Like

 21. Mogge Edje, de zon schijnt hier, maar kom niet buiten dan vergaat je het lachen, dus kijk ik maar even naar jouw beminnelijke lach, en is mijn dag weer goed hahaha.Leuk Ann, gaan we doen, Edje mag ook mee hihihitoedeloe

  Like

 22. Als Belia meegaat wat ik leuk zou vinden dan zie ik natuurlijk van jou iedere morgen die lach van de foto boven, als je dat nu niet doet dan lijkt het me reuze gezellig ;-)))

  Like

 23. Geweldig programma, maar ik doe het liever op mijn mannier. Engelse ontbijtjes, daar zit je de hele dag vol van, die worstjes vind ik minder erbij maar de rest is toch wel lekker hoor! En daarbij nog wat thee, mmmmmmm.Hou het thuis voor het werken gaan meestal bij een zielig Brinta-drinkontbijt…………Groetjes.

  Like

 24. Het is toch niet waar hè wat ik hieronder lees, geen Engels ontbijt? Thuis eet ik helemaal niets maar in Engeland smikkel ik alles rustig naar binnen met een pot thee erbij! Laat ik dan om een uur of 12 alweer trek hebben, en ’s avonds ook weer. Het is echt niet te filmen maar thuis eet ik alleen ’s avonds wat en thee drink ik dan ook niet meer. Als er een volgend leven zou zijn wil ik in Engeland op het platteland geboren worden dichtbij een groot kasteel met prachtige tuinen en er moet absoluut een tearoom bij zijn voor een heerlijke high tea, scones met clotted cream and strawberry jam, sandwiches, cake enz. Edward ga je mee!!!

  Like

 25. @Annelies: Ik ben een paar keer op vakantie in Engeland geweest, en zo’n ontbijt lukte mij de eerste ochtend ook niet al te best, maar daarna heb ik elke ochtend zitten smullen hoor! Nee, die bonen hoefde ik ook niet maar bacon, black pudding, scrambled eggs en pancakes……hééérlijk! Maar het rare is dat je het niet in je hoofd haalt om dat thuis voor jezelf klaar te maken.

  Like

 26. Ik zal dit programma uitprinten en ophangen, dan heeft dit Edje hier weer een dagtaak. Kaarsen buiten branden in een groot windlicht. Na al die taarten en zo een ontbijt moet je toch wel enorm sporten, maar dat kan weer samen met de camera. En je blogs natuurlijk, ben het volledig met Elizabeth eens, die zijn onmisbaar voer voor de lachspieren.

  Like

 27. Het is idd zo, ga naar de space van Edward en je krijgt meteen een zonnetje in huis! hihiMaar het meeste van deze 10 punten doe ik al hoor. Op een paar na dan….niet zo’n zwaar ontbijt met bonen. Zou kotsmisselijk worden.Maar lekker in je pyama een leuke film kijken, bloemetje en een kaarsje erbij. En dan voor mijn neus een hete kop thee met eigen gebakken appeltaart. En als de film afgelopen is lekker swingen op leuke muziek. Die wandeling weet ik ook nog niet of ik die ga maken…..als het koud is blijf ik liever thuis in mijn pyama.Liefs Liesje x

  Like

 28. @Elisabeth: Bedankt voor je leuke reactie, ik ben blij dat je er plezier in hebt om mijn blogje te lezen. Ik vind een beetje lol op spaces hebben belangrijk hoor!

  Like

 29. @Ann: Ze kunnen het inderdaad mooi vertellen, maar het heeft voor een hoop mensen wienig met de realiteit te maken. Wij kunnen maar beter in ons eigen ritme blijven, daar voelen we ons uiteindelijk het beste bij.Een dikke kus terug hoor!

  Like

 30. @Belia: Toen ik aan het dansen was,moest ik steeds aan jou denken hoor, weet je nog dat wij hebben gedanst als Ginger Rogers en Fred Astair?…..over sexy en mooi geproken…HA!Liefs van Edje.

  Like

 31. Na dit gelezen te hebben begin ik er niet aan! Luisteren naar de stilte proberen we juist zoveel mogelijk te vermijden, tenzij we met mooi weer en een aangename temperatuur buiten op mooie plaatsen zijn. Een taart bakken? Zijn ze nou helemaal van de ratten besnuffeld, wie moet dat ding opeten? Alleen naar een café of restaurant gaan doe ik natuurlijk al helemaal niet, vooral niet nu je in de meeste gelegenheden niet mag roken en wat is er nu lekkerder na een etentje of drankje dan er een sigaretje bij opsteken. Schrijven doe ik wel maar of dat nu therapeutisch werkt daar heb ik zo mijn vraagtekens bij, brieven aan de belasting kan je beter maar typen zo hard klinkt het nu ook weer niet, schrijven in m’n agenda hoeft niet er komt toch geen kop en voor de verjaardagen heb je een verjaardagskalender. Een kaas branden is heerlijk romantisch, alleen zou je met die kaarsen van tegenwoordig niet iedere 10 minuten de pit moeten bijknippen omdat ze loeven, aaarrrggghhh ze weten het mooi te vertellen, maar dit is niet geschreven door iemand die altijd alleen is. Ik wens je sterkte broertje, rust goed uit jij hebt in ieder geval een geweldige donkere dag gehad, doe de groeten aan de cactus, ik aai Mandy wel en ’s avonds is een film kijken toch beter en soms romantischer dan in je uppie naar een kaars te kijken ;-)))Dikke kus, lonesome sister Ann.

  Like

 32. Whoehahahaha…… ik voel me sexy en mooiiii…… jááá….geweldig!!Leuk Edward, en ik kan me voorstellen dat je na zo’n dag echt gesloopt bent, ben blij dat jij het allemaal uitgeprobeerd hebt, hoef ik het niet nog een keer te doen.Fijne dag, liefs Belia.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.