Een geslaagde avond.

Zoals elk jaar omstreeks carnaval, verzorg ik voor onze oudere medemens een gezellige avond in het plaatselijke bejaardentehuis “Zonderweelde”, en gisteravond was het dan weer zover. Het was deze keer extra feestelijk, omdat het bejaardentehuis deze week na geheel te zijn herbouwd, weer in gebruik is genomen. Vorig jaar is het een beetje misgegaan tijdens een optreden van mij, de act waarbij ik enkele evergreens ten gehore bracht zoals,….er hangt een paardenhoofdstel aan de muur en ‘s-avond als het kampvuur brand, had ik om het een beetje echter te laten lijken, een heus vuurtje op het podium ontstoken….dát had ik beter niet kunnen doen.

Hier ging het nog goed.
Er hangt
Hier niet meer.
Brand 

De Directrice had mij dan ook verzocht om dit niet meer te doen, en daar had ik wel begrip voor. Deze avond had ik dan ook een geheel nieuw programma, met diverse verrassende optredens. Mijn binnenkomst als Prins carnaval was meteen al een knaller,de oudjes gingen helemaal uit hun dak.

Prins Edward de 11e

Prins Edward de 11e

Op haar eigen verzoek zat er in het voorprogramma een optreden van Opoe “Het slangenmens”, (dat is haar bijnaam) tijdens de eerste wereldoorlog had zij een act als paaldanseres, en heeft daar nog mee opgetreden voor de troepen aan beide zijden tijdens het kerstbestand.
Paaldansen 

Haar optreden duurde totaal een uur,….. 59 minuten 58 seconden om in de paal te klimmen, en 2 seconden om met een smak op grond te belanden, een daverende ovatie (een staande zou te lang duren voor iedereen overeind stond) was haar beloning. Het echtpaar Nico&Tine ( allebei verstokte rokers) schreeuwden om een peukenpauze, maar dat moest natuurlijk dan wél buiten. Het was op dat moment 8 graden onder nul, met een snijdende noord-oosten wind. Na een half uurtje is een verpleegster gaan kijken waar het echtpaar bleef, want ik wilde verder met de show. Ze hebben Nico&Tine naast de verwarming gezet zodat ze langzaam konden ontdooien. Eindelijk was dan het moment aangebroken waarop iedereen had zitten wachten, mijn optreden als kaasmeisje! Tijdens deze act werden de oudjes getrakteerd op blokjes nagel en komijnekaas, waardoor bijna iedereen met het gebit in de hand zat te murmelen, dat het niet zo prettig was al die pitjes, kijk…..je leert elke keer weer iets bij.

Mijn klompendans was onnavolgbaar, dat weer wél!
Edje 4

Voor de afsluiting van de avond had ik nog een enorme verrassing, EEN ABSOLUUT HOOGTEPUNT!. Mijn Zuster Ann, had namelijk spontaan aangeboden om met een aantal dansmariekes ( waar zij de leidster van is) de avond te komen opluisteren. Vrienden,…..het is een happening geworden die zijn weerga niet kent. Hierbij wil ik Ann dan ook even extra bedanken voor haar inzet. Wij kunnen terug kijken op een geslaagde avond. De Directrice heeft meteen gevraagd of wij volgend jaar weer wilden komen.

Prinses Ann.

Prinses Ann

31 thoughts on “Een geslaagde avond.

 1. Zo Edje, is er ook al carnaval in Maassluis? ziet er gezellig uit hoor. Vooral die prins en dansmarieke. :-))Carnaval heb ik niet nodig hoor, ik ben zo al gek genoeg. ;-))Big kissLiesje x

  Like

 2. Nou Edward, eerst toch even vertellen dat ik halsbrekende toeren heb moeten uithalen om op je space te komen. Waar het aan lag weet ik niet. Ben dezer dagen nog niet op stap geweest en ook niet onder de kar gekomen zoals we hier in het zuiden zeggen maar ik ben blij dat het nu is gelukt.Prachtig verhaal overigens en als Prins Edward zou je toch wel schitteren op de optocht, hoog boven in het mandje op de canavalswagen. Ik zal je promoten Wahaaaaaaa voor de ptocht morgen. Denk dat je het helemaal zou zien zitten.Prinses Ann is ook niet mis hoor, die mag er wezen.Kan me voorstellen dat je weer de grootste lol hebt gehad bij het maken van deze story.Nog een fijne zondag gewenst. ALAAF…………

  Like

 3. Haha wat een geweldige verhalen maak je Edward. Onee wat een geweldige voorstellingen… Zat ik maar in dat bejaardentehuis dan had ik me een kriek gelachen. Ahoewel het hier ook zeer vermakleijk is! Mijn broer heeft me ooit eens gebruikt als buikspreekpop op een bonte-avond van school. Vreemd genoeg waren we wel de beste act. Maar toch hé die broers hebben de zusjes maar mooi onder de duim…Bedankt trouwens lieve Edward voor de "feed" tip. Die had ik nodig om alle updates te volgen.Liefs xfijne avond

  Like

 4. @John: Dat televisie optreden hebben wij al gehad hoor, kijk je weleens naar "Bloopers"? …hahahaha!@Murwari: Gut,…..ik dacht dat iedereen zo langzamerhand Truus wel kende, je weet wel,…..zo’n lieverd, waar je bij aankoop een bandenreparatiedoosje cadeau krijgt…..hihi.

  Like

 5. Edje ik heb geen broer. Maar als ik een broer had die van mij een dansmarieke maakte waren de rapen gaar. Zeg, wie is Truus en wat doet ze onder je bed ??????? Je maakt ons wel heel nieuwsgierig ????

  Like

 6. Jij en Ann zijn een geweldig duo ! Wanneer is het eerste televisie optreden ? Jullie hebben allebei een atletische uitstraling, misschien is Dancing with the stars iets voor jullie ?!

  Like

 7. Ooohh, ik ben alweer veelte laat zie ik.!!!Nou Edward, het ziet er allemaal hartstikke leuk uit, en zeker jij als boerin, hihihihi. Oke ik moet nog veel gastenboeken doen, dus wens je een fijn weekend, een gezellige valentijnsdag, en een e.v.t. prettig carnaval, en verder nog een heerlijke week toe.Groetjes van Rinus.

  Like

 8. Dat is een juiste opmerking c.e., Ann ZAT bij de dansmariekes en dat slechts voor een avond en als het niet voor het goede doel geweest was dan had dit niet gebeurd ;-)))@ Elisabeth, volgend jaar kan je natuurlijk wel komen helpen in de plaspauze altijd vrijwilligsters tekort ;-)))

  Like

 9. Potverdorie Edward daar had ik wel bij willen zijn ,ik sta elke keer weer paf van jouw vele kwaliteiten en ja Ann als dansmarieke is ook niet mis hoor .Misschien kun je me volgend jaar een tijdje van tevoren op de hoogte brengen wanneer jouw optreden weer plaats vind ,NEE ik wil daar niet gaan wonen in dat bejaardenhuis maar uhhh mischien kan ik me aanmelden als vrijwilligster !!! GnagnagnaFijn wekend en lieve groetjes Elisabeth

  Like

 10. @Murwari: Dat had ik kunnen weten, alles wat je spaces zet kan (en zal) tegen je gebruikt worden…hahahaha! Als ik dan toch een must ben, mag het dan een hele grote ijsmuts zijn?,…lekker warm.

  Like

 11. Soow heej….. da’s andere koek dan de doorsnee avond in een bejaardenhuis. Prinses Ann is beeldig ( en wat heeeft ze gladde benen!!!) en Prins Edward de Elfde (wat een toepasselijk getal, zal toch geen toeval zijn he) is echt een plaatje van een prins. Volgens mij schuilt er toch iets adellijks in jullie beiden. En Mandy wordt van de weeromstuit loops… ach gossie dat kleine ding. Ik ken dat, groot meisje worden. Jemig, ik schrok me een ongeluk want ik was al 1.75 en had weinig behoefte aan nog meer centimeters…..wist ik veel wat ze bedoelden, whaaaaaaaaaaaaaa!!! De tijdgeest zal het wel zijn geweest. Wat zijn de McDunns toch veelzijdig….. en zo knap allebei!

  Like

 12. @Ann. Gelukkig dat het een pretbeen was :-))). Het was mijn oma die dat zei, heb toen niet in de spiegel gekeken maar groot ben ik nooit geworden hihi. Ach, die kleine krummel, misschien een warm kruikje?liefs x

  Like

 13. Je hebt het er maar druk mee Edward en overal inzetbaar zie ik:-))Dat Prins Carnavalpak staat je super! en Ann is een echte prinses, pakje past staat haar echt prachtig, Ann je kunt zo meedoen met de Carnaval!

  Like

 14. Nee hoor Belia, en als die rolstoel niet in de weg had gestaan dan had ik doorgedanst ;-))) Wat leuk trouwens, zei jouw moeder ook dat je een groot meisje was geworden? Mijn grootmoeder zei dat en ik voor spiegel kijken, wat een teleurstelling! Sneeuwruimen heb ik wel gedaan, maar met al die sneeuw is het niet niks gedaan voor Mandy zo, ze is echt hangerig. Liefs ♥

  Like

 15. Mee eens Edward, van een feestje op z’n tijd gaat het bloed weer goed stromen toch?!@Ann, heb je echt een zere knie? Wel gezellig voor Mandy, met z’n tweeen een klein beetje zielig! Hier ligt nog veel sneeuw, maar je went aan alles, zelfs op de fiets, door de sneeuw, boodschappen doen, wel uitkijken want je weet maar nooit. Sterkte voor jullie tweetjes daar in Buitenpost!

  Like

 16. Hoezo ‘Zonderweelde?’ k mis alleen de vogeltjesdans nog. Ha Edward, jij bent wel héél veelzijdig onzijdig…………………………..xsjerrie

  Like

 17. @Belia: Het ligt er natuurlijk wel aan wie het kaasmeisje wil kietelen, zij is noal kieskeurig hoor, er waren een paar oude mannetjes die het wilden proberen, maar daar moest zijn niets van hebben. Wij kunnen natuurlijk ook met z’n allen naar café "De grote slok"gaan, het wordt wel weer eens tijd voor een feestje vindt je ook niet? Jij ook nog een fijne avond hoor!

  Like

 18. Woehoehahaha…, wat een denderende avond! De "Zonderweeldenaars" zijn zonder enige twijfel heel erg trots op ‘broer en zus’ hihi, de avond van het jaar! Klopt als prins Edward de 11e ben je aanbiddelijk, maar het kaasmeisje moet wel gekieteld worden ;-))., misschien een taak voor volgend jaar! Ben benieuwd wanneer er witte rook uit de schoorsteen van café ‘De Grote Slok’ komt, misschien neem je de dan wel de uitnodiging aan., het zou leuk zijn toch! Ach gossie, die kleine Mady, is een groot meisje geworden!Fijne avond, Belia.

  Like

 19. Hahahahaha…..die wurgneigingen had ik wel verwacht Ann, maar ik houd van gevaarlijk leven!!! Vervelend dat je aan het optreden een dikke knie hebt overgehouden, je bent ook tot het uiterste gegaan om de oudjes te plezieren. Ik heb nog even contact gehad met de Directrice, en de meeste oudjes zijn gelukkig alweer van de zuurstof af hoor. Hier is het ook nog lang geen "green,green grass of home", en dat zal het voorlopig ook nog niet worden volgens de berichten. Ik wens jou en die arme Mandy veel sterkte en beterschap hoor! Een dikke kus van Edward de 11e

  Like

 20. Hahaaa heb je net als in de film The blues brothers vanachter gaas opgetreden ? Kan me zo voorstellen dat de oudjes niet echt kieskeurig zijn maar de hedendaagse oudjes pikken natuurlijk niet alles meer.Je hebt er weer een leuk verhaal van gemaakt Edward, goed voor een big smile

  Like

 21. Even had ik wurgneigingen broertje, maar gelukkig kan ik tegen een stootje en zeker als prinses Ann van de dansmariekes, het had erger gekund, zo heb ik toch nog een keertje meegedaan aan een carnavalsavond en het was voor een goed doel, wel moet me even van het hart dat cowboys toch niet zo droevig hoeven te kijken als er nog geen brand is, maar misschien zat het je al niet lekker. Als prins carnaval Edward de 11e, ben je toch een bijzonder mooie broer en ik was dan ook heel erg trots op je, de directie van "Zonderweelde" heeft na afloop van deze denderende avond waarbij de oudjes vrolijk mummelend en slissend meezongen en het geweldig vonden dat Opoe het slangenmens er lang over deed omdat zij in die tijd geholpen konden om naar de wc te gaan, mij toch verzocht er niet zoveel geld aan te besteden, de pauzes waren dusdanig lang dat de advocaat en de slagroom al na de eerste pauze op waren zodat overgegaan moest worden op vanillevla, wat door vele inwoners niet op prijs werd gesteld. Ook menige rollator heeft het af laten weten tijdens het woeste meedansen met het kaasmeisje en de daarop volgende polonaise met Ann voorop (die toch op dieet moet als ik het zo bekijk). Mandy die ik uiteraard onder de hoede van het verplegend personeel heb achtergelaten zodat zij niet vertrappeld zou worden, is van schrik loops geworden en zit nu treurig te kijken op de bank. Maar ik moet toegeven het was al met al een schitterende avond en de oudjes zullen er nog heel lang over na praten, sommige liggen nog in coma maar dat komt wel weer goed. Ook kreeg ik nog een berichtje van Nico & Tine, die liggen met een stevige griep op bed en goed doel of niet, ze komen volgend jaar niet weer als er geen goede rookgelegenheid is. Zelf zit ik nu met een enorm dikke knie naast Mandy maar dat mag de pret niet drukken, je hebt weer je uiterste best gedaan om deze avond te laten slagen en dat is je toch wonderwel gelukt. Lieve broer nederig groet ik u met een welgemeend ALAAF!!! En zachtjes zing ik nu een evergreen "The green green grass of home" en ik heb even niet naar buiten gekeken, omdat het gras nogal wit is! De raad van elf is thans in conclaaf om jou uit te nodigen ook een avond te organiseren in café "De Grote Slok" in Den Bosch oftewel Oeteldonk.Een welgemeende dikke kus prins carnaval van prinses Ann van Buitenpost.

  Like

 22. Haaahahaha, wat een schitterende avond….eentje om nooit te vergeten. Ik wist wel dat je veel in je mars hebt Edward maar zooooo veelzijdig wist ik echt niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.