Amethist uit eigen verzameling.

Amethist is een variëteit van kwarts, de naam is afgeleid van het Griekse “amethystos” dat is te vertalen als, niet dronken of nuchter. De paarse kleur die op de wijndruif lijkt, werd in verband gebracht met de god van de wijn, Bacchus of Dionysos. Volgens de Griekse filosoof Aristoteles was het tevens de naam van de nimf,die door Diana in een steen werd veranderd om haar te beschermen tegen de avances van Bacchus. Als herinnering aan zijn liefde voor haar goot hij een beker wijn over een steen die daardoor de kleur van wijn kreeg, met de eigenschap te beschermen tegen de verderfelijke invloed van wijn.

Voor diegene die er waarde aan hecht:

Amethist versterkt intelligentie, intuïtie en brengt duidelijkheid. Geeft kalmte en innerlijke rust.De steen zou ook helpen tegen o.a…..slapeloosheid,migraine en maagpijn.

Als verzamelaar van mineralen heb ik ook een paar stukken, waarvan hierbij de foto’s.

Amethist

Amethist-macro

Dit stuk weegt 6 Kg.
Amethist 6 Kg.

Amethist-macro 2

30 thoughts on “Amethist uit eigen verzameling.

 1. Een bonk schoonheid van zes kilo. Ik begrijp je fascinatie voor mineralen. Mooi om deze steen te zien, veel mooier dan een ring met amethist. Dit is zoals je het vindt in de natuur! Knap zoals je het op de foto hebt gezet. Je ziet de schittering.
  Lieve groet ♥

  Like

 2. dat stuk van 6 kg… kun je daar niet een stukje uithalen en een ring van maken ? (ik heb werkelijk geen idee, hoeveel zo iets waard is of zo, dus daar gaat het me niet om !!);) echt heel mooi…. alleen deze paarse kleur al.x, c.e

  Like

 3. heb het opgezocht hoor,barnsteen is een hars dat versteent is met daarin soms ingsloten insekten.http;//picasoweb.google.com fosielenhuisman/barnsteen daar heb ik het gevondenen ook met mooie fotos. lijkt me moeilijk om te vinden.

  Like

 4. Prachtige steen en heel mooi op foto gezet. Mijn zoon heeft ook een stukje van deze steen. Misschien dat ik de steen op mijn nachtkastje moet zetten….als ik lees waar het goed voor is. hihiGrappige beschrijving ook over deze Amethist.Liefs Liesje

  Like

 5. ik weet niet of je dat mag uitvoeren c.q. invoeren,heb ooit eens een steen meegenomen naaar Nederlanden een elende die ik had bij de duane………..nederland op zijn smalst Ba.ik weet niet hoe barnsteen eruit ziet maar zal wel eens voor je kijken,anders kom je zelf maar even zoeken hier ik heb eventueel wel een slaapkamer over voor je.

  Like

 6. @Lukas: Eigenlijk ben ik een beetje afgunstig op jou, in de Dominicaanse Republiek wordt het meeste Barnsteen (Amber) gevonden, met nog een prehistorisch insect ingesloten……dat is zó mooi!! Ik zal je mijn adres wel geven als je dat nodig mocht hebben hoor……hahahahaha!

  Like

 7. mooie fotos dat wel met die kleur en efectenpersoonlijk heb ik niets met stenen,zijn zwaa en leggen altijd in de weg.

  Like

 8. Zo een als de bovenste heb ik ook. Ik heb er nog wel een paar, maar die zijn bewerkt (glad). Wel jammer, deze stenen zijn wel erg mooi.groetjes, liefs

  Like

 9. Ben ik nog even Edward het zou zeker heel leuk zijn als je nog meer foto’s met uitleg over je mooie collectie te kunnen bewonderen .Liefs Elisabeth

  Like

 10. Schitterend en wat een prachtige kleur.Is ook altijd interessant om iets te weten waar zulke steen voor dient.Groetjes.

  Like

 11. Heel mooi Edward, geweldig dat je zo’n hele grote steen van 6 kg hebt. Leuk ook je uitleg over deze steen. De Amethyst helpt bij het verwerken van verlies en tegenslagen en het doorbreken van blokkades.Ik heb 2 kettingen gemaakt met Amethyst. Ik hou erg van paars en vooral van het paars van de Amethyst.Leuk dat je zoveel kennis hebt van edelstenen. Mijn zoon is edelsteenkundige, ik vind het zo mooi als mensen zoveel weten van edelstenen.groetjesssssssss NIcky

  Like

 12. Prachtig Edward, heb zelf een kleine amethist, valt in het niet bij jouw stuk van 6 kg! Je hebt er schitterende foto’s van gemaakt. Ga hier alsjeblieft mee door, en ik vind het verhaal erbij ook zeer de moeite waard.liefs, Belia.

  Like

 13. @John: Eeen groot deel van de mineralen staan in een mooie vitrinekast met verlichting, dan komen ze mooi tot hun recht. De kleinere stukken heb ik een aquarium met verlichting (uiteraard zonder water) op een laag schelpenzand staan.

  Like

 14. @Rita: Dat was een goed plan van jou hoor, ze staan nu onder de categorie "verzameling mineralen" @Henk: De meest beroemde vindplaaten liggen in Brazilië, met name: Minas Gerais en Mato Grosso. Maar Amethist komt ook wel voor in Sri Lanka, Birma, Zimbabwe,Mozambique,Madagaskar en Australië.

  Like

 15. Ze zijn als diamanten. Vroeger zette je hier regelmatig verslagen over mineralen en halfedelstenen uit je collectie. Vond ik altijd leuk en leerzaam. Van mij mag je mee doorgaan. Als je ze in een aparte categorie zet kunnen we in keer je collectie nog eens doornemen. Liefs

  Like

 16. Prachtig dit is nou mijn lievelings steen en ook de kleur Hoop nog eens een hele grote te bemachtigenMaar dan moet ik nog een paar jaartjes sparen Gr Janny

  Like

 17. Schitterende foto’s broer, de tweede en de onderste zijn echt fantastisch mooi! Het mag dan een heel werk zijn maar dan heb je ook wat, als jij aan stenen therapie zou doen kan je eenvoudig nooit meer wat mankeren ;-))) Mij hebben stenen nooit geholpen maar er schijnen veel mensen te zijn die er baat bij hebben. Dikke kus, je toch wel nuchtere zus.

  Like

 18. Wat een ontzettend mooie foto’s Edward ,ook heel leuk je uitleg erbij .Ik vraag me nog steeds af wat mijn ”stenen” zijn uit mijn vorige tuin ,ik weet alleen van de vorige bewoner dat ze uit Oostenrijk komen en hij ze langs de vijver had gelegd als randLiefs Elisabeth

  Like

Reacties zijn gesloten.