Dag van de zeesleepvaart.

Afgelopen zaterdag werd in de buitenhaven van Maassluis, en op de Waterweg, de dag van de zeesleepvaart gehouden. Om daar wat foto’s van te maken, moest ik er ‘s-morgens naartoe, want in de middag staat de zon recht tegenover de haven, en kan je het wel vergeten om van schepen op de Waterweg een beetje fatsoenlijke opname te maken.

Bij aankomst in de buitenhaven, eerst maar even een totaal overzicht van de deelnemende schepen maken.
1 

Het normale scheepsverkeer op de Waterweg ging gewoon door, dus was het een drukte van belang.
2 

De “Furie” lag al onder stoom.
3 

Op deze oude stoomzeesleper, die gebruikt is in de tv serie “Hollands glorie” kon men meevaren.
4 

En natuurlijk werd een demonstratie gegeven met sleepboten.
5 

6 

Echt spectaculair was de show die schepen voorzien van waterkanonnen gaven, die ingezet kunnen worden als blusboot.
7 

8 

Schepen van “Port of Rotterdam” verleenden ook hun medewerking.
9

Bedankt mannen!
10

12 thoughts on “Dag van de zeesleepvaart.

 1. Wauw, wat mooi om te zien. Kijk, dat missen we nou hier int zuiden he, leuk die heuvels enzo maar een spektakel op water zie je hier niet.Die waterkanonnen vind ik wel heel erg gaaf.En, al een beetje gewend aan al dat nieuw gepulk?Liefsssss, San

  Like

 2. Tjee, je kunt wel zien dat er maar weinig spacers wat doen, en aangezien we de statistieken ook niet meer zien waarom zou je er dan eigenlijk zoveel werk van maken * snik* Space is niet leuk meer! Dikke kus.

  Like

 3. WOW, dat was me het festijn wel voor je broertje, je hebt er een prachtige serie foto’s van gemaakt en vooral die van de spuitende blusboten vind ik geweldig maar ook alle andere zijn echt de moeite waard. Vroege vogels zijn voor de poes gaat dus niet altijd op. Dikke kus, zus.

  Like

 4. @Corry: Het is was gisteren wel eerst even schrikken hoor, maar na een paar uurtjes knoeien werkte alles weer. Dat de tekst in de kantlijn verdwijnt, vind ik ook niet prettig, het is makkelijk als je het nog even kunt controleren, voor je op toevoegen klikt, maar helaas , het is niet anders.Liefs van Edward.

  Like

 5. Leuk onderwerp Edward,eens heel iets anders.’k Vind die blusboten ook gaaf om te zien.Wat ’n gedoe allemaal weer op space hé?!Je kan je reactie niet goed terug lezen,hij verdwijnt links in de kantlijn,voor mij soms wel lastig omdat ik mezelf moet controleren op fouten voor ik de reactie plaats.Maar goed…alles went…behalve SPACE,hihi!!

  Like

 6. Toch nog gevonden Edward, en je log is zeker de moeite waard met deze prachtige foto’s van de activiteiten te water.Vooral foto 7 geeft een prachtig neveleffect

  Like

 7. Er is weer het een en ander veranderd op space weer even zoeken hoe je waar moet komen.Mooie foto’s heb je gemaakt, vooral van die blusboot zijn schitterend.

  Like

 8. het was even zoeken met de nieuwe instellingen maar het was de moeite waardmooie fotos.kijken hoe ik bij de andere nieuwe moet komen.

  Like

 9. Rita,…je gaat mij toch niet vertellen dat we de foto’s van jou als Murawri Rieu niet te zien krijgen hè? whahahahaha! Ga maar flink oefenen hoor, misschien kunnen wij dan een duo vormen, ik ben een virtuoos op de zingende zaag.

  Like

 10. Lijkt wel havenfeesten in Terneuzen, maar dan veel meer spectakel ! Mooi foto’s Edje. Ik worstel me 1000 foto’s door momenteel. En wil er wat apart houden voor dubieuze opdrachten. Heb van alles in de aanbieding, zelfs mezelf die viool speelt, maar betwijfel of die gepubliceerd wordt, is uniek. Klonk goed zei iedereen. Zelfs Editor, wnt die zit al jaren een vlaag hangen, ik wil het zo graag leren bespelen. Iedereen keek zijn ogen uit en luisterde naar mijn solo optreden. De volgende dag zag ik de foto’s en verhip whoehaha, ik had het ding ondersteboven vast in pure extase. Daarom kreeg ik wellicht applaus. Het was nog daglicht en had nog niet aan de wijn genipt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.