Klaprozen en meer.

De Klaproos is weer nadrukkelijk aanwezig in weilanden en bermen, eigenlijk zie je ze overal. Persoonlijk vind ik het één van de mooiste bloemen, en kan het dan ook niet laten om er elk jaar weer foto’s van te maken. Je moet dan wel een dag afwachten met weinig of geen wind, maar ja,….hoe vaak komt dat voor in ons landje?

416 (5 of 11)kopie

Bij deze opname heb ik bewust de klaprozen onscherp gehouden,om de aandacht naar de Paarden te trekken.
433 (1 of 4)kopie

416 (6 of 11)kopie

Soms zie thuis pas dat er iets op de foto staat, wat je niet was opgevallen, zoals dit lieveheersbeestje op het margrietje.
k

wv000 (6)kopie

Onderweg kom je natuurlijk nog meer mooie dingen in de natuur tegen.
415 (5 of 6)

374-2

416 (4 of 11)kopie

416 (3 of 11)kopie

416 (7 of 11)kopie

415 (2 of 6)kopie

417 (6 of 7)

14 thoughts on “Klaprozen en meer.

 1. Het zijn weer juweeltjes Edward. Heel mooi. Ik loop achter met reageren omdat de updates weer but zijn. Desalnietemin genoten van de papavers en andere zeldzame bloemen :-)

  Like

 2. De felrode kleur van de klaproos is schitterend. Ik vind het ook een pracht van een bloem.Jammer men ziet ze niet meer zo vaak.Ook de andere bloemenfoto`s zijn erg mooi.Groetjes.

  Like

 3. wat een prachtige fotos heb je weer gemaakt zelf ben ik ook gek op de klaproos als ik ze zie word ik ook altijd op slag een beetje gek vind het zo heeeeeel zomers aan doen

  Like

 4. Ja de klaproos is prachtig! hij steekt zo mooi af tussen het groen. Hier in de wijk zie je ze ook heel veel. Jammer genoeg maar even…Prachtige foto’s weer Edje!

  Like

 5. wow , geweldige foto’s hier is het eigenlijk helemaal geen fotoweer geweest , heel veel wind. nog steeds eigenlijk , en klam. een keer deze week erop uit geweest en meteen van alle kanten gebeten en gestoken veel te veel vocht in de lucht. Balen dat wel want ik mis mijn wandelingen.

  Like

 6. Deze orchidee stond met een beperkt aantal op een grasveld langs de Waterweg Ann, en dit op maar één plek, verder heb ik ze niet meer aangetroffen.Een dikke kus terug.

  Like

 7. Op de onderste foto heb je toch echt een bijzondere vondst gedaan, de Brede Orchis is een beschermde en toch wel zeldzame plant, prachtig om zoiets te treffen!

  Like

 8. WOW prachtige foto’s broertje, klaprozen zijn altijd geweldig maar zoals je al hebt gemerkt is het echt moeilijk om die crepepapieren dingetjes op de foto te krijgen, windstil is het eigenlijk nooit genoeg maar het is je prima gelukt ook de andere foto’s zijn prachtig en met het nemen van papavers moet je snel zijn, want die hebben een nare natte week achter de rug. De hommel op de tuinkorenbloem (Centaurea montana) vind ik ook geweldig mooi. Dikke kus.

  Like

 9. Mooi man….vooral het soldaatje. Bijna een unicum dat je een vrijgezel tegenkomt, meestal zitten ze met twee of drie op elkaar.Hier in de buurt is een talud waar het werkelijk rood staat van deze bloemetjes maar ze zijn wel errug windgevoelig zoals je al zij

  Like

 10. Prachtig die klaprozen Edward, ik heb jarenlang papavers in mijn tuin gehad, zulke mooie bloemen!Weer heel mooie foto’s van al die mooie bloemen, vooral de korenbloem vind ik ook zo mooi:-) wilde bloemen hou ik erg van.Fijne zondag!groetjes, Nicky

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.