Wat zou dit kunnen zijn?

Tijdens een bezoek aan mijn favoriete natuurgebied langs de Nieuwe Waterweg, trof ik dit bloempje aan, en dat had ik daar nog nooit eerder gezien. Het groeit laag bij de grond, verscholen tussen het gras. Ergens hoop ik natuurlijk hiermee een zeer zeldzame soort te hebben ontdekt, en daarmee net als Darwin de geschiedenisboeken te halen…hahahaha! Alle natuur naslagwerken die ik bezit, heb ik doorgespit, maar het bloempje daarin niet kunnen vinden,….wie weet het wel?

a

a (2)

a (3)

40 thoughts on “Wat zou dit kunnen zijn?

 1. Altijd eerlijk zijn en zeggen wat je denkt, gaat niet lukken. Je kan moeilijk tegen een kersverse trotse Moeder zeggen…..GUT, wat is dat kind lelijk zeg, dat doe je gewoon niet, ook al is het waar.

  Like

 2. Lukas, meestal probeer ik eerlijk te zijn maar het word me niet altijd in dank afgenomen, over mezelf ben ik wel eerlijk, ik ken mezelf heel goed en dat is altijd meegenomen. Leugens komen meestal uit maar soms moet je wel eens.

  Like

 3. Die eeuwige roem kan je wel vergeten Edward. Maar de spanning en de hoop op iets bijzonders wel leuk.En zeldzaam of niet…………………mooi is het zekerrrrrrrr

  Like

 4. Ah, ik lees net dat de uitslag bekend is….wat leuk, dat je iets tegenkomt wat niet gewoon is, vast iemand een zaadje onder zijn schoen gehad toen die terug kwam uit Engeland.

  Like

 5. Ik wist wel dat ik niet de enigste en ook zeker niet de laatsteben die zoiets overkomt.overigens wel netjes eerlijk van je Ann,de meesten durven er niet vooruit te komen.

  Like

 6. Wel roem hoor broertje, ik heb ze voor het eerst in Engeland gezien en hier nog nooit! Lukas heeft wel gelijk ik ben zo eens tegen een lantaarnpaal aan gelopen in Leeuwarden en toen maakte ik nog niet eens foto’s ;-)))

  Like

 7. wel af en toe even vooruit kijken en niet alleen naar beneden,zo ben ik eens tegen een heeeele grote boom gelopen,dat is niet aan te bevelen,maar ben blij dat je doorgaat met zoekenwant je fotos zijn mooi.

  Like

 8. Dear Ann,Zoals gewoonlijk ziet het er naar uit, dat je gelijk hebt. Maar hij komt in Nederland dan zeker nog niet zoveel voor. Hahaha….spaciaal een reactie voor een kus, wie krijgt dat??? HA! De link werkt niet, het helpt ook niet als ik rechts op het kruisje klik om de afbeelding te tonen. Een dikke kus terug hoor.

  Like

 9. Hier hoefde ik niet naar te zoeken, in Engeland komen ze n.l. heel veel voor, het is brede lathyrus – Lathyrus latifolius, hang me er niet aan op want het blad is niet zo goed te zien omdat het macro is. Een fantastisch mooi bloempje om te vinden hier in Nederland, voor mij ben je toch echt een ware Rembert Dodoens. Je hebt er overigens prachtige foto’s van gemaakt, volgend jaar weer gaan kijken dan zijn er vast meer! Sjerrie macro kan behoorlijk ver@#$%$ratief zijn ;-)))

  Like

 10. @Sjerrie: Een kleinere opname heb ik er niet van, en eigenlijk zat er geen blad aan, maar het groeide op kleine rankjes….voor zover ik mij herinner.

  Like

 11. Nu kan ik wel heel snel dit bloempje gaan opzoeken en als ik dan terug kom heeft je zus vast wel al het antwoord.Je hebt het er trouwens wel heel mooi close opgezet…. een prachtig mooi bloempje dat me wel heel bekend voorkomt trouwens

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.