De Kruidhof in Buitenpost….vruchten en noten.

Tijdens de vakantie hebben wij natuurlijk ook een paar keer “De Kruidhof” bezocht, het is daar echt schitterend, met een keur aan bloemen, planten, vruchten en noten. Nu zal ik mij beperken tot de vruchten en noten, op de bloemenweelde kom ik later terug.

Aalbes.. Ribes rubrum
Aalbes

Framboos.. Rubus idaeus
Framboos

Japanse dwergkwee.. Chaenomeles japonica
Japanse dwergkwee

Kers.. ( zoete kers – Prunus avium.. zure kers – Prunus cerasus )
Kers

Kiwiplant.. ook wel genoemd, Chinese kruisbes (Actinidia deliciosa)
Kiwiplant

Kruisbes.. Ribes uva-crispa
Kruisbes

Kruising Framboos-Braam.. boysenbes (Rubus loganobaccus x laciniatus x idaeus)
Kruising tussen framboos en braam

Kweepeer.. Cydonia oblonga
Kweepeer

Mispel.. Mespilus germanica
Mispel

Moerbei.. Morus
Moerbei

Zwarte walnoot.. Juglans negria
Zwarte walnoot

Hazelnoot… Corylus avellana
Hazelnoot - Corylus Avellana 

Heel bijzonder vond ik toch wel, daar een bloeiende hazelnootboom aan te treffen.
Werkelijk een prachtig gezicht, die rode schutbladen om de vrucht.
Bloeiende Hazelnootboom

Wilde aardbei.. Fragaria
Wilde aardbei

25 thoughts on “De Kruidhof in Buitenpost….vruchten en noten.

 1. prachtig edward,aalbessen,zwarte bessen loganbessen;[boysenbes],frambozen,had ik hier ook,maar de kersenbomen hebben loodglans en de pruimenbomen ook,jammer.schitterende foto"s.

  Like

 2. Zo zie je maar weer wat voor lekkers de natuur ons te bieden heeft.Schitterende foto`s, om op te vreten…..Groetjes.

  Like

 3. Dat is toch wel eigenaardig dat je geen link meer kunt plaatsen, wanneer houden die knapen nu eens op met knoeien? Als ik niet naar de openingstijden had gekeken had ik overigens nooit geweten dat het filmpje erop stond. Jammer dat er in het midden zoveel dubbele foto’s staan *snik*

  Like

 4. Gossie Edward ik bijt bijna in de monitor, wat een weelde aan fruit en prachtige foto’s

  Like

 5. @Janny: Die melding krijg ik ook, vreemd hoor. Als je op doorgaan klikt,krijg je gewoon de website. Ik wens je nog een hele fijne zondag.Groetjes van Edward.

  Like

 6. HMMMMMMMMMM krijg er trek van,snel even naar de keuken licht nog wel wat in de fruit schaalmooie fotos van al dat lekkers,geeen wonder dat je aan de dunne ging..HA,HA

  Like

 7. Besamemucho. heerlijk. Ben het met Henk eens: die één na laatste………. Yummie! Ga ik nu simultaan logs van jou en Ann lezen? Ben benieuwd naar de rest van de foto’s van de Kruidhof!xsjerrie

  Like

 8. Boysenberries ken ik wel als zodanig maar de kruising is me ontgaan. Dacht dat het een variant was. Zo leer je nog eens wat. Een walnoot en een hazelnoot had ik in mijn vorige tuin dus dat fenomeen ken ik wel. Maar mooi gefotografeerd. De ergernis van Ann begrijp ik: heb er ook een kwartier over gedaan om hier te komen :-((( Liefs, Ilona ♥

  Like

 9. Wat een feestelijke foto’s, Edward! Fruit, vruchten, noten, dagelijks voedsel maar zoals jij het hier brengt, lijkt het een feestje! Kruisbessen noemden wij ook wel klapbessen; wist niet dat ze familie zijn van de kiwi.

  Like

 10. @Elisabeth: Natuurlijk is het logisch dat je geen vruchten van de bomen mag plukken, maar een afgevallen kruisbesje van de grond rapen, lijkt mij toch geen misdaad.

  Like

 11. Wat een mooie foto’s Edward ,bij het zien van al dat mooie fruit loopt het water me in de mond.Prachtig de hazelnoten met het rode blad er omheen.Dat er geen vruchten geplukt mogen worden kan ik nog begrijpen ,maar wat op de grond lig tzou ik ook niet laten liggen als het goed fruit is Liefs Elisabeth

  Like

 12. Walnoten, hazelaars, hazelnootboom, tamme kastanjes, moerbeibomen, je roept maar Henk in de Kruidhof staan ze en in Drenthe staan nog heel veel tamme kastanjes.

  Like

 13. @Ann: van die éne zure aalbes ben ik ook nog een de dunne geraakt…..whahahaha. Space was inderdaad vanavond knudde,maar nu werkt het weer.

  Like

 14. Eén na laatste vindt ik met stip de mooiste Edward. Compositie, tinten en de zachte belichting maken deze voor mij een juweeltje.Ik zou trouwens niet weten waar nog hazelnootbomen staan terwijl ik ze als kind bij grote aantallen geplukt en gegeten heb

  Like

 15. Space is weer knudde je komt er niet op zelfs niet op m’n eigen space en het duurt een kwartier voordat je een reactie kunt plaatsen aaarrrggghhh!

  Like

 16. Er mochten geen vruchten van de struiken en bomen geplukt worden en geen vruchten opgeraapt worden van de grond, dat gaat me dan natuurlijk iets te ver ;-))) Wat een prachtige foto’s zijn het geworden broertje, echt klasse! Ze kijken in De Kruidhof als ze dit zien raar want zo mooi hebben ze het fruit en de noten natuurlijk niet gezien. Dikke kus.

  Like

 17. Er waren vast geen camera,s gericht op de bomen want anders waren jullie er gloeiend bij geweest Edward

  Like

 18. Het mocht eigenlijk niet Tanja, maar och…..aan een boom zo vol geladen, mist men één twee pruimpjes niet…hahaha!

  Like

Reacties zijn gesloten.