Oplossing van…..”Wat zou dit kunnen zijn?”

Een tijdje geleden heb ik gevraagd of iemand wist wat dit rode goedje zou kunnen zijn.

1

Aangezien niemand het wist, heb ik een monstertje gestuurd naar de Faculteit en Zoölogisch museum te Amsterdam, er vanuit gaande…
als ze het daar niet weten, vergeet het dan maar.

Groot was dan ook mijn vreugde toen ik vandaag bericht terug kreeg……het moment van de waarheid!
Het hoofd van de faculteit, de zeer streng geleerde professor W.W.Ortel, had zich persoonlijk met deze zaak bezig bezig gehouden.
Volgens de goede man stond het onomstotelijk vast dat het afkomstig was van een vogel,
de “Schijtlijster” (Faeces turdus)

Deze vogel is erg bang uitgevallen, iedereen kent wel de uitdrukking….zeven kleuren stront schijten van angst….
hij doet dat slechts in één kleur…..rood dus.

Hierbij wil ik iedereen bedanken voor het meedenken, en wens jullie een fijn zonnig weekend.
schijtlijster-2

22 thoughts on “Oplossing van…..”Wat zou dit kunnen zijn?”

 1. Hahahaha…. fijn dat we at nu weten. We gebruiken de term best wel voor iemand die iets niet durft te doen, maar in dit geval is het dus werkelijk een schijtlijster.

  Groetjes, Helma

  Like

 2. Hahahaaaa..die Edward.
  Je weet het mooi te brengen.
  Ik kan weer rustig slapen zonder mijn hersens te kraken..ppfffft..wat een opluchting.
  Groetjes,Corry.

  Like

 3. Beste Edward, ik heb een ooit een hele studie gemaakt van schijtlijsters en de plekken waar zij wonen. Ik heb dus al aardig wat gezien , maar dit slaat werkelijk alles. Ik ken nl. alleen hun woonsten in bomen en daar heb ik tot nu toe maar 1 kleur faeces van ze aangetroffen, nl. wit. In lange strepen langs de stammen. Ik moet dus nodig contact opnemen met collega W. W.ortel. Hij schijnt een stuk verder te zijn in zijn studies en ik kan dan misschien nog het nodige van hem leren. 😉

  Like

 4. Ik hoop dat je er toendertijd niet aan geroken heb……wel een leuk einde van het verhaal Edward! Ik heb heerlijk zitten gniffelen.

  Like

 5. Gelukkig dat er nu een antwoord is. Want ja je blijft je toch afvragen wat s dit nu.
  Fijn weekend en geniet van het mooie weer.
  Groetjes Ineke

  Like

 6. Geweldige ontknoping.Je hebt het aardig hoog opgezocht. Leuk dat ze dat deden in dat museum. Weet gelijk wat het is als ik zo iets tegen kom. Fijn weekend. Groetjes Anna

  Like

 7. Nooit geweten dat een schijtlijster , rood scheten maar wel goed dat je antwoord heb gekregen van de Prof…dan weet jij het weer, en deze kennis heb je ook aan ons door gegeven. Vanuit het ziekenhuis wens ik je een fijn weekend

  Like

 8. Wat ben je toch een lolbroek broertje, gelukkig herinner ik me de naam van de professor nog anders zou je er haast intrappen 😉 Eerst dacht ik notabene dat ik een oud blogje zag maar nee hoor je had hulp gevraagd, het raadsel zal wel nooit opgelost worden maar die schijtlijster is in ieder geval aan de tomatenketchup geweest, dus kijk niet raar als het de volgende keer een heel andere kleur heeft, die pingvogel zal als enige lijster wel heel vreemde maaltijden naar binnen werken, jij ook een heel fijn en zonnig weekend broer en laat je niet op je kop schij.. ik bedoel zitten natuurlijk, het hoofd gewoon koel houden.
  Dikke kus, Ann.

  Like

 9. Hahaha Edward wat ben je toch een grapjas … je vorige blog heb ik duidelijk gemist maar gelukkig heeft professor W. Ortel (whats in a name) je weer een briljant vervolg blogje opgeleverd.

  Like

 10. De schijtlijster is ook in deze regio een onbekend fenomeen. Wat we hier wel hebben zijn schijtreigers, en die laten iets grotere poepjes.
  Erg sportief van de heren der faculteit dat ze niet te beroerd zijn om een uurtje over te werken 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.