Donald Duck

1

In oktober 1952 kregen de abonnees op het weekblad “Margriet”….

8

de eerste uitgave van de “Donald Duck” gratis in de bus.

7

Misschien wel samen met het favoriete blad van Pa…….als het mocht van Moeder de vrouw!

9

In die tijd zaten mijn Zuster en ik op school in Alkmaar, en spurten op de dag dat de Donald kwam,
naar huis om als eerste het blad te kunnen lezen.
Nu, bijna zestig jaar later, vind ik het nog steeds leuk, ook al is de inhoud van de verhalen veranderd,
de neefjes Kwik,Kwak en Kwek, kunnen nu bijvoorbeeld met de computer overweg.

Drie generaties McDunn, beleven nu al plezier aan de Donald Duck.
Mocht je in het gelukkige bezit zijn van het eerste jaargang 1952, ook al telde dat maar 10 nummers……de waarde daarvan is 2500,00 euro!!!

Momenteel loopt er een actie (tot 4 december) bij Albert Heijn, waarbij je kunt sparen voor figuurtjes uit de Donald Duck, en ik vind ze harstikke leuk.
Bij besteding van 15 euro, kreeg je een zegeltje, en voor 6 daarvan een figuurtje……dus ben ik driftig gaan sparen.
Nu heb ik 325 blikken erwtensoep, 25 Unox rookworsten, 12 pakken van elk 16 rollen toiletpapier (voorlopig kan ik vegen) en 36 pakken Brinta.
Maar ook dit was niet genoeg om alle 6 figuurtjes bij elkaar te krijgen, maar mijn dochter heeft een gezinnetje van 5 personen, en dat tikt wel aan.

Nou…..hier zijn ze dan.

2

3

4

5

6

18 thoughts on “Donald Duck

 1. Het is een wat late reactie, ongeveer 8 jaar na de bovenstaande! ik heb destijds (helaas) de AH-actie gemist, maar heb gisteren een Donald-Duckpoppetje kunnen kopen voor € 2, in een kringloopwinkel. Met die waardevermeerdering valt het dus wel mee, gelukkig; voor mij althans…

  Like

 2. Hoi Ed hoe kant dit we zijn van spaces overgegaan naar wordpress.ik zetten na een lange tijd mijn laptop weer eens aan en tot mijn verbazing,
  kwam spaces,,weer te voorschijn fotos enz, ik weet niet of er nog wat van af tehalen is naar wordpress,
  weet jij dat misschien, zo niet dan moet het maar verweiderd worden denkt ik dan maar weer ,,gezellige
  dagen groetjes he,,

  Like

 3. Hahahahahaha…. geweldig Edward en je kan straks met die blikken snert een tentje beginnen als het buiten hard gaat vriezen en er veel schaatsers ]langs komen.
  Ook wij lazen de DD. Was altijd vechten wie hem het eerst mocht lezen. Ik bezit nog ergens een paar hele oude exemplaren.

  Like

 4. Ik herinner me het ook nog heel goed Edward.Na zoveel jaar nog niet vergeten ‘Donald Duck”dat zegt toch wel genoeg.
  Mooie nostalgische foto.
  Figuurtjes verzamelen spreekt heel veel mensen aan..zelf doe ik e niet aan mee

  Like

 5. Vooral die foto’s van de voorpagina’s van die oude Donald Duck en die oude Margriet vind ik erg leuk. Ik houdt wel van die nostalgische plaatjes. Vooral die Margriet ziet er erg braaf uit, maar het is wel een leuk tijdsbeeld ! Ik vind de Donald Duck ook nog steed leuk om te lezen ! Wij hebben 3 figuurtjes bij elkaar gepaard bij de Albert Heijn. Te weten : Katrien Duck, Minie Mouse en Goofy.

  Like

 6. Wat een leuk blogje.
  Hier nog zo’n Donald Duck fan.Ik kon er niet genoeg van krijgen.
  Nu lees ik ze ook bij de tandarts…
  Hahaaaaa..je hebt het wel bont gemaakt met de boodschapjes,je hoeft de hele winter de deur niet meer uit.
  Fijn weekend.
  Groetjes van Corry.

  Like

 7. Ja zo ging het bij ons thuis ook zo ongeveer. Leuk blogje. Nee sparen voor die stomme figuurtjes doe ik niet. Elke keer weer wat anders. Fijn weekend Edward en geniet van je nieuwe aanwinst.

  Like

 8. Goedemorgen Edwards,

  Heel erg leuk om te lezen. Ik heb ook meegemaakt. Donald duck is een leuke stript boek. 1 van onze buren spaart ook toen. Dat was vroeger. Nu hebben wij allang niet meer. Hoop mensen sparen ook kuifje. Ook heel leuk om te lezen.Leuke figuurtjes heb je daar. Dat je nog hebt. Vaak mensen hebben dat ook hobby in de vitrine kast. Erg leuk!!

  Fijne weekend gewenst.
  Groetjes van Jacqueline & Ferry.

  Like

 9. Kostte de Donald Duck in die tijd niet een dubbeltje? Daar staat me zo iets van bij. En die aktie van Appie is weer een giga hit. Ook bij de kids van vandaag. Ik heb driftig meegespaard voor een van mijn buurjongetjes. Helaas zijn de zegeltjes de hele week al op. Dan wordt er wel door de caissière een omcirkeld 1-tje, 2-tje of 3-tje op de bon gezet met haar voornaam erbij, maar ja ik vind het nou ook weer niet nodig dat ze bij de buren precies kunnen zien wat ik gekocht heb en hoeveel. 😉

  Like

 10. Oh Edje! wat vind ik dit een leuke blog! ik zit hier met een very big smile je verhaal te lezen en de foto’s te bekijken. Wat leuk die oude Margriet en eerste Donald Duck!
  Wat een leuke foto’s van de poppetjes! ik heb ze hier ook op de kast staan. Ik had vandaag mijn laatste aanwinst Mickey bij elkaar kunnen sparen. De stickertjes waren hier in de AH inmiddels op en moest je je kassabon laten zien hoeveel punten je nog gespaard had. Daar moest je ook nog mee naar de servicebalie. Een heel gedoe om de poppetjes bij elkaar te krijgen. Maar ik HEB ze! haha
  Met ons gezin met 2 grote pubers die enorm veel pepernoten eten is het gelukt om ze ook allemaal te sparen. Hoe blij kan je zijn! hihi
  Nu staan ze nog op de kast, straks verhuizen de poppetjes naar mijn jongste zijn kamer. Op Gooffie na, want die vond mijn oudste het leukste.
  Wij hebben tot het einde van dit jaar nog het blad de Donald Duck en dan loopt het af voor ons.
  We hebben dan een aantal verzamelmappen bij elkaar en leuk om te bewaren.
  Mijn oudste heeft ook 2 ingebonden oude Donald ducks gekocht. Van de eerste 2 jaar dat de Donald er was. Niet de orginele natuurlijk maar wel de herdruk ervan.
  Het is dat ik mezelf er niet de tijd voor gun om ze te lezen, maar ik zou het ook best leuk vinden. En die disney figuurtjes zijn zo schattig en roept ook herinneringen op. LEUK!
  Ben trouwens ook een aantal jaren geabonneerd geweest op Margriet, totdat ik de ellende verhalen beu was.

  Like

 11. Hoi Edward, ja ik heb ze ook gekend de Donald Ducks uit 1952, door mijn broer die ze toen had. En ik vind het nog steeds leuke figuurtjes. Ja ze staan leuk in de appie, in die kijkdoos, maar potjandorrie, nu weet ik wie al die erwtensoep Unox rookworsten, toiletpapier en pakken Brinta heeft weggehaald.!! Alle schappen waren leeg, en het was wel een erg kaal gezicht bij appie. Al met al heb ik er toch 2 figuurtjes te pakken kunnen krijgen, Donald duck in eigen persoon zelfe, en mister goofy, maar verder dus uitgetelt. Grapje hoor Edward, in zo’n korte tijd haal je het niet alleen. Groetjes.

  Like

 12. Nee hè broer, moet ik me nu ernstig zorgen gaan maken? 90 Euro besteden voor één figuurtje dat tikt toch lekker aan, ik kom al niet eens meer toe aan de gratis gulle dozen 😉 Vroeger vond ik de Donald Duck ook heel erg leuk maar nu kijk ik er eigenlijk nooit meer naar en dat ze met de computer kunnen omgaan heb ik dan ook schandalig genoeg gemist. De eerste Donald Ducks zijn inderdaad vreselijk duur en worden voor die bedragen ook op veilingen gekocht door lui van stripantiquariaten, Vincent van Gogh is gelukkig al heel lang dood want die stumper heeft maar één schilderij verkocht tijdens zijn leven en nu zijn die schilderijen ook miljoenen waard, maar Donald Duck en consorten leven nog! Een heel leuk blog met grappige foto’s en vooral een vitrine aanschaffen voor de familie hoor, deze popjes overleven je wel en later zijn ze misschien wel heel veel geld waard!
  Dikke kus en eet smakelijk van de erwtensoep en de Brinta, papier genoeg 😉

  Like

 13. Hoi Ed leuk he wij hebben ze ook allemaal 6 stuks,,
  ik ben nog steeds aan het uit dokteren,, word press,
  maar rustig alles proberen te vinden ,, fijne avond voor straks,,
  groetjes van marry en cees,,

  Like

 14. In 1952 was ik nog vloeibaar Edward, die eerste uitgave heb ik dus niet maar ook ik heb de Donald Duck verslonden. En eerlijk gezegd pak ik in de wachtkamer bij de tandarts stiekem de Donald Duck 🙂 Door je logje zomaar een flink stuk in de tijd teruggeduikeld, Leuk

  Like

 15. Ja hoor marijn heeft ze bij elkaar en wat zijn ze leuk…blijvertjes wat mij betreft…
  Wel jaargangen in ordners zitten van de donald duck…maar de eerste nee niet te vinden jammer !!!

  Like

 16. Heel erg leuk Edward ja het hield wat in ik heb ze voor mijn buurvrouw gespaard, die dan weer spaarde voor haar kleinkind en zo doet iedereen het op zijn eigen wijzen. Maar de foto’s zijn erg goed geworden en zo heb je toch alle figuurtjes. Nog een fijne dag. Groetjes Ineke

  Like

Reacties zijn gesloten.