40 gedachten over “Herfst in augustus

  1. Ja, de seizoenen veranderen, dat komt allemaal door de klimaatsverandering, er zijn geen echte zomers en geen echte winters meer, alles zal uit extremen bestaan. Ook hier heb ik al zwammetjes uit de grond zien rijzen, maar ik heb nog nooit eerder een inktzwam gezien. Prachtige foto’s, Edward!
    Fijne avondgroetjes, Heidi

    Like

  2. Prachtige foto’s Ed en die kleuren zijn echt heel erg mooi!
    De eerste foto van de waterlelie is echt een juweeltje 1e klas!
    En ja, ik zo ook al overal paddenstoelen!!??
    Lieve groetjes, Helma

    Like

  3. Ben vandaag voor de eerste keer terug een kleine wandeling gaan maken en de bossen stonden vol paddenstoelen een gevolg van de’ zachte temperatuur en de regen van de laatste dagen,Prachtfoto van de stinkzwam maar de andere moet er ook niet voor onderdoen.

    Like

  4. het is nu weer prachtig weer dus de herfst blijft nog wel even weg, en wat dacht je van een prachtige nΓ‘ zomer πŸ™‚

    Like

  5. Ik zie bij ons ook bladderen vallen. Herfst? Wat heb je jij mooie foto’s kunnen maken. Inktzwam is zeker deze reis te vroeg. Natuur in de war?

    Like

  6. Met de winterjas aan buiten gaan zitten tot in de late avond dan hou je de illusie van zomer vast Edward:-)
    Toch geniet ik van jou mooie herfstachtige foto’s

    Like

  7. Ik betwijfel of dit al echte herfsttaferelen zijn Edward. Paddenstoelen kunnen ook in de zomer behoorlijk exploderen bij de juiste weersomstandigheden en ook niet ieder blaadje blijft groen tot de herfstige maanden maar de beelden zijn wel heel mooi

    Like

  8. Hoe was dat ook weer: de oogst geschoren is de winter geboren? De oogst wordt ook vroeger binnengehaald, dus begint de winter(herfst) ook een stukje vroeger. Hele mooie foto’s Edward!

    Like

  9. Prachtige foto’s broertje, vooral die van de inktzwam, hier staan overal van die gewone bruine paddenstoeltjes, en ik heb vorige maand een prachtige zwavelzwam gespot, maar dat schijnt normaal te zijn dat die in zomer komen. Wat de bladeren van de bomen betreft dat heeft niets met de herfst te maken hoor, komt gewoon door het weer, ongedierte en sommige bomen hebben ziektes waardoor de bladeren vroegtijdig afvallen. Ik ben er helemaal uit, eerst nog echte zomer en dan maar eens herfst πŸ˜‰ Een heel dikke kus van je zus Ann.

    Like

  10. Zeker de paddestoelen doen het goed met dit vochtige weer en de zon…je ziet ze overal verschijnen. Maar wacht nog maar even met de herfst…wil zon en ZOMER
    Groetjes

    Like

  11. Dit is toch wel een heel matige zomermaand en ja soms lijkt het dat we in de herfst zitten. We moeten
    er maar mee doen hΓ¨. We hebben dan wel weer twee mooie foto’s van jou Edward.

    Like

  12. Ja, we zijn al over de domp en dat kan je hier en daar al goed merken.
    Prachtige foto’s, Edward!
    Lieve groetjes, Anna πŸ˜ƒ

    Like

  13. Het is natuurlijk al wel half augustus en dan beginnen de voorboden van de herfst zich al aan te dienen. De bomen hangen al weer vol vruchten zoals kastanjes en eikels, de bessen beginnen overal al te kleuren………
    Je close-up van de Inktzwam is prachtig!

    Like

  14. O wat ben ik blij dat jij het ook ziet ik durfde er niet over te beginnen.. je weet wel dan krijg je van alle kanten neeeee nu nog niet haha maar dankzij de hitte en de vele regen en verbrandende harde wind is het toch echt zo.bij mij achter staat een rij Kastanjes met bruin verbrand blad als de zon er op staat heb je een Indian summer.. we doen het ermee Edward jouw mooie foto.s maken veel goed.

    Like

  15. Mooie foto’s Edward, idd. De eerste tekenen van de naderende herfst zijn helaas daar. Het weer is ook niet zomers te noemen. Nu zou het tijd moeten zijn voor lange zwoele zomeravonden, maar helaas. Iedere avond zitten we binnen.

    Like

Reacties zijn gesloten.