Stanleys kraanvogel

De Stanleys kraanvogel, is ook bekend onder de naam Paradijskraanvogel.

Stanleys kraanvogel (1)

Het is de nationale vogel van Zuid-Afrika.

Stanleys kraanvogel (2)

33 thoughts on “Stanleys kraanvogel

 1. Prachtige foto’s van deze statige vogels vooral de close up of uitsnijding van de kop! Geweldig mooi zoals je alle details kan zien! Ik vind jouw fotografie van dieren heel sterk! Knap gedaan, Edward!
  Fijne avondgroetjes, Heidi

  Like

 2. Kranen zijn ook prachtig om te zien. Ooit zag ik er jaren geleden hier 2 ver in een weiland staan. Die waren dus duidelijk uit de koers vandaan.
  Hele mooie foto’s laat je zien van deze soort kranen Ed en deze doet niet onder voor zijn soortgenoten. Heel erg mooi.
  Lieve groetjes, Helma

  Like

 3. Nou zijn vogels zo wie zo al mijn favoriet maar kranen zeker…. heb ooit een blogje gemaakt over alle kraansoorten maar kan het niet terugvinden, solly

  Like

 4. Sierlijke lijnen maar verder vindt ik deze vogels een beetje grauw qua kleur. De Afrikaanse kroonkraanvogel is de nationale vogel van Uganda maar is een stuk mooier 🙂 Foto 2 ? prachtige uitsnede Edward

  Like

 5. Het zijn weer kostelijk mooie foto’s broertje, de eerste foto laat de vogels prachtig zien hoe ze zijn en het portret is prachtig, vooral door het kleine veertje aan de punt van de snavel. Een heel dikke kus van je zus Ann.

  Like

 6. Bij jou leer ik elke keer iets nieuws. Zo’n prachtige vogel om te zien en nooit geweten dat het het symbool van Zuid-Afrika is.
  Ik heb een geluidsopname van Dien Klaproos van overvliegende kraanvogels. Geen Stanleys denk ik, maar het geluid is zo mooi, echt kippenvel.
  Schitterende foto’s, Edje!
  Lieve groet ♥

  Like

 7. Die snavel lijkt wel net zo scherp als een ‘Stanley-mes’, zal daar de naam van afgeleid zijn hahahaha. Maar what is in the name het zijn prachtige foto’s …

  Like

Reacties zijn gesloten.