Echte lampionplant

De Echte lampionplant, staat ook bekend als Jodenkers.
Die laatste naam  is afgeleid van de vorm van de vrucht,
die doet denken aan de middeleeuwse hoofdbedekking van Joden.

Echte lampionplant (4)

De oranje lampion, is de uitgebloeide bloemkelk.

Echte lampionplant (1)

In de herfst zal deze haar jasje uitdoen.                                                       Het “geraamte” met oranje bes.

Echte lampionplant (2)                   Echte lampionplant (3)

41 gedachten over “Echte lampionplant

  1. Deze unieke plant behoort tot de familie van de nachtschade. De bessen kunnen dan wel eetbaar zijn maar de plant bevat ook giftige delen en daar kan je best voor oppassen! Twee jaar geleden was er een lampionplantje tussen de zonnebloemen terecht gekomen in mijn tuin. Het was niet de echte lampionplant maar “zegekruid” die ook tot deze familie van nachtschade behoort. Ik heb ze per abuis verwijderd toen ik de uitgebloeide zonnebloemen verwijderd had. Dat vond ik toch best jammer. Maar voor wat ik hier zo lees onder sommige reacties is het toch een woekerplant. Maar wat dan ook, ik vind het fijn om deze unieke plant hier op je site te zien, waarvan je hele mooie foto’s hebt gemaakt, Edward!
    Fijne genietgroetjes, Heidi

    Like

  2. Ik vind deze lampionnetjes ook altijd prachtig om te zien.
    Zeker die met het “netwerkje” om d vrucht heen 😉
    Echt hele leuke foto’s Ed 🙂
    Lieve groetjes van mij, Helma

    Like

  3. Lampionnen horen echt bij de herfst. Wij hebben ze een tijd in de tuin gehad maar ze overheersen enorm, dus maar weer verwijderd. Maar die kleuren zijn een feest voor mijn oog. Ook de geraamtes! Schitterende foto’s weer. Keer op keer op keer.
    Liefs ♥

    Like

  4. Dit mooie plantje is door ontelbare artiesten bezongen, geschilderd, gefotografeerd… en toch is elke benadering van iemand weer uniek, Het ‘geraamte’ is prachtig om zien. Op mijn werkzolder hangen een paar gedroogde exemplaren van dit “geraamte’.

    Like

  5. Ik vind ze zo mooi, heb ze mezelf, mijn moeder en mijn schoongrootouders cadeau gedaan een paar jaar geleden. Ik was toen nog niet zo goed met planten, vooral niet buiten. Die van mijn (groot)ouders leven nog…

    Geliked door 1 persoon

  6. Mooie foto’s. Ik heb vanmiddag nog een hand van zijn neefje gegeten de physalis bes die hetzelfde groeit ook in lampionnen. Heerlijk zijn ze.

    Like

  7. Het zijn er veel…. heel veel….oranje….hier liggen ze ook op de vensterbank….ik wacht op het geraamte…😆😉

    Like

  8. Ze zijn op het mooist als geraamte wat mij betreft maar al die bossen bij elkaar zien er ook geweldig uit. Mooie foto’s!

    Like

  9. Wat een massa, Edward ! ‘k Kweek er zelf, de buitenkantjes ‘groen’, maar met slecht de helft op een tak.
    Een lekkernij !
    Lie(f)s.

    Like

  10. Prachtig zijn ze net als jouw foto’s Edward. In de tuin kunnen ze flink woekeren dus ik heb ze niet meer maar ik mis ze wel

    Like

  11. Heel mooie foto’s van de lampionnetjes broertje, vooral de twee laatste foto’s vind ik prachtig, een heel dikke kus van je zus Ann.

    Like

  12. Echte lampionplant ziet heel mooi uit. Deze foto’s zijn echt heel mooi geworden. Vraag me af waarom lampionplant voor de raam hangen? Is het om te drogen.Of gewoon voor de lol? Groetjes,

    Like

  13. Ja, ik ben er dol op. Ik heb al diverse stekken van deze woekerplant in onze tuin gezet, maar helaas…hier wil hij niet gedijen en mijn broer krijgt hem niet uitgeroeid 🤣🤣🤣

    Like

Reacties zijn gesloten.