Komodovaraan

De Komodovaraan, is de grootste hagedis ter wereld, met een lengte tot 3 meter.
Dit zeer aaibare dier, komt voor in het zuidoostelijke deel van Indonesië  op het eiland Komodo.

Komodovaraan

36 thoughts on “Komodovaraan

 1. Het is inderdaad geen kleine. Zo een hebben we ook gezien tijdens onze vakantie op Sri Lanka. Ferm beest 🙂 Knappe close-up foto heb je gemaakt van deze Komodovaraan!
  Liefs, Heidi X

  Like

 2. Drie meter…hallelujah! ik ben benieuwd hoe zijn huid aanvoelt. Een neef van mij heeft slangen die ik weleens vasthoud en vraag me af of hun buitenkanten hetzelfde aanvoelen. Mooie foto, Edward. Het is net of-ie me aankijkt.
  Lieve groet ♥

  Like

 3. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat dit mooie beestje uiterst giftig speeksel heeft… Het moet gewoon eens bijten en zijn prooi gaat snel dood aan het gif in zijn mond. Niet zo echt aaibaar dus 🙂 Maar wel een pracht van een foto !

  Like

 4. In Venezuela liepen de leguanen (ik weet nig steeds niet het verschil met varanen, want ook leguanen worden heel groot) gewoon door het park van het hotel, dus gingen wij er van uit dat ze voor de mens niet gevaarlijk zijn. Later zagen wij aan het strand dat ze wel elkaars staart afbijten…🤔🙄😲

  Like

 5. Mooie foto van deze engerd. En aaibaar, dacht het niet, ze verscheuren je levend en hun speeksel is hartstikke giftig!

  Like

 6. Deze aaibaar? Ik kom niet in de buurt. Tong is giftig. Mooie foto heb je gemaakt. Het is ook moordenaar. Ik heb op de tv gezien. Best wel heftig. Fijn weekend.

  Like

 7. Wat een engert,waar hij vandaan komt zullen ze er wel weer mooie tasjes en schoenen van maken. Maar ik koop het niet. De foto Edward is geweldig mooi

  Like

 8. Ha Edward, de wordpressers heb ik, dankzij jou, gevonden, maar de blogspotters staan daar niet bij. Dus toch ff zoeken! Bedankt voor je hulp en een fijn weekend, grtjs 😉

  Like

 9. K heb toch liever een aaibare kat, deze is een beetje te groot voor in huis. En dan die nagels……pffft…, maar je hebt er wel een prachtig portret van geschoten!

  (ik heb een nieuwe pc, ben al mijn favo bloggers kwijt, dus ff zoeken) 😀

  Like

  • Dat je een nieuwe pc hebt, maakt volgens mij niet uit Marjolein, alles staat op WordPress. Linksboven naar Reader, daar ga je naar gevolgde sites en beheren. Daar staan al de bloggers die jij volg.

   Like

 10. Ik kreeg net een foto doorgestuurd van de zoon (op vakantie in Indonesië) op drie meter afstand van dat monster. En… niet getrukeerd! Moet ik hem snel per SMS verwittigen?

  Like

 11. Goede morgen Edward. Wat een prachtige foto van een even zo prachtig reptiel. Ik had alleen het idee dat hij, in tegenstelling tot wat jij schrijft, dit dier helemaal niet zo aaibaar is maar juist behoorlijk moorddadig. Ik heb er al eens een documentaire van gezien. Toen kwam hij niet zo vrolijk over

  Like

Reacties zijn gesloten.