Postkantoor

Er is geen postkantoor meer te vinden in Nederland,
je moet er voor naar de supermarkt,
of naar het Openluchtmuseum in Arnhem.
Daar hebben ze er eentje uit de Jordaanse Westerstraat,
anno jaren ’50 van de vorige eeuw, herbouwd.

Uithangbord, nog van 1937

Postkantoor (1)

Hier kon je alles nog regelen, zelfs je pensioen ophalen.

Postkantoor (2)

Brieven werden nog gewogen.

Postkantoor (4)

Boeven waren er blijkbaar toen niet,
de kluis bleef gewoon open.

Postkantoor (3)

Naar de overzeese gebieden bellen, was niet goedkoop hoor.

Postkantoor (5)

Met het Postspaarbankboekje zat je goed, je kreeg toen nog wΓ©l rente.

Postkantoor (7)

En wie kan zich dit nog herinneren?

Postkantoor (6)

 

 

 

 

 

 

37 thoughts on “Postkantoor

 1. Pingback: Pottenbakkersgang. | Welkom op de fotosite van Edward McDunn

 2. Hier hebben we een mooie winkel ervoor in de plaats en de brievenbussen zijn er nog .Tegen de kerst worden die laatste wel afgeplakt vanwege vuurwerk.

  Like

 3. Oude tijden herleven in het openluchtmuseum Edward. Bellen naar overzee was toen inderdaad een kostbare aangelegenheid. Mooi om het oude postkantoor weer een te bekijken .. maar dan door het oog van jou lens

  Like

 4. En jij maakt van die mooie plekken ook nog eens hele mooie series…
  Wat erg hΓ¨…ik maak me ook schuldig aan vakantie in het buitenland…minstens 1 x per jaar πŸ˜‰
  Groetjes

  Like

 5. Prachtig! die postzegelautomaat herinner ik me nog goed. Hier kunnen we gelukkig dichtbij bij de Bruna terecht, daar is een inpandig postagentschap.

  Like

 6. Hier wordt het oude postkantoor nu voor andere doeleinden gebruikt. Je kunt nu met je post naar Meneer Kees, een boeken en tijdschriften handel. Pakjes, brieven ed kan allemaal en wordt ook nog gewogen. Je kunt er ook postzegels en verpakkingsmateriaal kopen. Alleen dat bellen gaat niet meer.

  Like

 7. Hier ook geen post kantoor meer, maar wordt wel gebruikt voor andere diensten. Briefenbussen worden weggehaald enkele blijven staan. Jammer dat alles verloren gaat, en dan moet je maar naar het openluchtmuseum Arnhem is heel leuk om te zien

  Like

 8. Wat een prachtige nostalgische platen heb jij geschoten. Dat waren nog eens tijden aan een slingertje draaien voor een postzegel van 10 cent. Nu koop je zegel met een 1 erop, voor de werkelijke waarde moet je het internet raadplegen …

  Like

 9. Dat is oud, wat mooi. Vroeger had je echt nog van die grote kantoren. Stond ik met mijn vader in de rij met de girokaarten in de hand. Ik geloof dat een bankpas slechts diende als identificatie of zo. En achter de balie, gesloten met een groot raam, zat de leidster van de Padvinderij. Die werkte daar. Iedereen kende elkaar ook. Zo heerlijk was dat. Nu geef ik, zelfs hier in het dorp, mijn pakketje bij de balie van de super af. Ik mis het Postkantoor … Mooie serie Edward!

  Like

 10. Die goeie ouwe tijd hΓ¨..! πŸ™‚ Ben heel benieuwd wat ze hier in Rotterdam van dat prachtige oude postkantoor gaan maken.

  Like

 11. Het is leuk openluchtmuseum om te zien. Echt ouderwets postkantoor. Mooie foto’s. Kluis zit stevig uit. De laatste foto ken ik niet. Eigenlijk nooit geweten dit bestond geweest. Geef mij ouderwetse postkantoor terug. Bij ons in de buurt hebben brievenbus weggehaald. Nou moeten heel ver om te gaan posten. Belachelijk.

  Like

 12. Toch mis ik de ‘echte ‘ postkantoren . Vind het in de supermarkt hier helemaal niks .

  Like

Reacties zijn gesloten.