Guur weer

Dit gure weer, zijn wij niet meer gewend,
bij mij brand de kachel al lekker.

Antieke kachel

De kolenboer is pas geweest,
dus ik kan voorlopig vooruit.

Kolen

34 thoughts on “Guur weer

 1. Nee, inderdaad je moet echt even weer wennen….. heb al staan ruitenkrabben zelfs…. brrrrrr
  dus ja de kachel is hier ook weer opgeschroefd hoor.

  Like

 2. Een museumstuk is het .Wij hadden vroeger ook zo’n groot exemplaar staan dat gloedheet en rood werd.Het had ook een een oven waar we brood in bakten en dan alle kindeen er rond na schooltijd..die tijd is weggevlogen en zonder het te beseffen werden we oud en vervuld met herinneringen

  Like

 3. Prachtig je foto’s Edward herinneringen komen op aan die goede ouwe tijd, nog tijd voor elkaar geen gsm..,….. om de kachel zitten vertellen en eten de enige warmtebron in huis… …heb veel tijd in de woonkeuken doorgebracht met mijn familie en mensen…..die er nu helaas al lang niet meer zijn.

  Like

 4. als ik het goed zie en nog onthouden hen zijn het eierkolen
  we zijn stok oud als we dit nog hebben mee gemaakt

  Like

 5. Alsof ik bij mijn oma weer binnen kwam. Nostalgie ten top. Ik herinner mij nog de rook die bij ons binnen hing als ‘s-morgens de kachel aangemaakt werd met krantje onderin, kachelhoutjes erop dan de kolen, en dan roken maar.en eenmaal de vlam erin dan er een paar briketten erbij en dan waren we verzekerd van behaaglijke warmte.
  Prachtige foto’s Edward👍

  Like

 6. Met de gure weer is zeker inderdaad niet gewend. Kachel weer eraan zetten. Maar wij hebben nog geen kachel aan hoor. Deze kolen kachel ziet mooi uit van vroeger. Leuk dat je daar bent wezen kijken. Deze museum is zeker interessant. Fijn weekend.

  Like

 7. Het is wel weer om er een mutje kolen tegen aan te gooien…..vroeger deden we er ook “klot uit de Peel” in…..

  Like

 8. Geloof er niks van dat dit bij jou is, maar het zijn erg leuke foto’s. Herinneren mij aan vroeger bij mij ouders thuis. Ik moest toen altijd kolen scheppen en ‘s-ochtend de kachel in de woonkeuken aanmaken.

  Like

 9. eikes heten die kolen ,deze stoof zag ik nooit hier waren het van die Leuvense stoven ,de pot werd altijd gloeiend rood.Gezellige foto waar je vanalles bij kan bedenken.

  Like

 10. En het strijkijzer dat op het kolenvuur wordt opgewarmd om daarna bij het slapen gaan eerst de lakens wat op te warmen. Verhalen van mijn grootouders

  Like

 11. Geweldig heerlijk knus , terug in de tijd , ik kom gezellig bij je zitten .Neem mijn haakwerkje mee .

  Like

 12. Het klinkt alsof ik al zo’n ouwe lul ben (en dat zal ook wel) maar ik kan mij de kolenkit en de kolenboer, de schoorsteenveger en de oude kolenkachel nog wel herinneren uit mijn jeugd. En dan stond voor de kachel het houten wasrekje. Zijn er nu toch wel lekker verwend.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.