Guur weer

Dit gure weer, zijn wij niet meer gewend,
bij mij brand de kachel al lekker.

Antieke kachel

De kolenboer is pas geweest,
dus ik kan voorlopig vooruit.

Kolen

34 thoughts on “Guur weer

 1. Een museumstuk is het .Wij hadden vroeger ook zo’n groot exemplaar staan dat gloedheet en rood werd.Het had ook een een oven waar we brood in bakten en dan alle kindeen er rond na schooltijd..die tijd is weggevlogen en zonder het te beseffen werden we oud en vervuld met herinneringen

  Like

 2. Prachtig je foto’s Edward herinneringen komen op aan die goede ouwe tijd, nog tijd voor elkaar geen gsm..,….. om de kachel zitten vertellen en eten de enige warmtebron in huis… …heb veel tijd in de woonkeuken doorgebracht met mijn familie en mensen…..die er nu helaas al lang niet meer zijn.

  Like

 3. Alsof ik bij mijn oma weer binnen kwam. Nostalgie ten top. Ik herinner mij nog de rook die bij ons binnen hing als ‘s-morgens de kachel aangemaakt werd met krantje onderin, kachelhoutjes erop dan de kolen, en dan roken maar.en eenmaal de vlam erin dan er een paar briketten erbij en dan waren we verzekerd van behaaglijke warmte.
  Prachtige foto’s Edward👍

  Like

 4. Met de gure weer is zeker inderdaad niet gewend. Kachel weer eraan zetten. Maar wij hebben nog geen kachel aan hoor. Deze kolen kachel ziet mooi uit van vroeger. Leuk dat je daar bent wezen kijken. Deze museum is zeker interessant. Fijn weekend.

  Like

 5. eikes heten die kolen ,deze stoof zag ik nooit hier waren het van die Leuvense stoven ,de pot werd altijd gloeiend rood.Gezellige foto waar je vanalles bij kan bedenken.

  Like

 6. Het klinkt alsof ik al zo’n ouwe lul ben (en dat zal ook wel) maar ik kan mij de kolenkit en de kolenboer, de schoorsteenveger en de oude kolenkachel nog wel herinneren uit mijn jeugd. En dan stond voor de kachel het houten wasrekje. Zijn er nu toch wel lekker verwend.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.