De winter door.   21 comments

Zo kwam men vroeger op de boerderij, de winter wel door,
zouden ze dit nog steeds doen?

De winter door

Advertenties

Posted 29 november 2018 by Edward McDunn in Mijn fotoblogs

21 responses to “De winter door.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ohw ja….. als ik aan wijlen mijn opa en oma denk (beide uit een slagersfamilie) en aan de grote schuur die ze hadden dan zie ik zo weer wat er allemaal hing aan die blaken hahahaha….. geweldig dit. En of het nog gedaan wordt?? Echt geen idee.
    Lieve groetjes, Helma

    Like

  2. Herinner me dat ook nog goed, bij mijn grootouders was het ook zoals je foto toont.
    Een schijfje gedroogde worst smaakte altijd naar nog 😀

    Like

  3. Ohja dat herinner ik me nog goed….. en ontelbaar veel zakken op grote hopen, aardappels en uien… en in de diepe koude kelder veel weckpotten met Jan Rap en zijn maat… brrrrrr 😉

    Geen idee… ik denk dat de ‘oude’ garde het nog wel zal doen… maar de jongeren vinden 24/7 super veel te handig en daarbij, de nieuwerwetse huizen hebben ok niet meer van die ruimte om van alles en nog wat in op te slaan…. vooral niet zodat het ook lang goed blijft.

    Like

  4. of het allemaal erg gezond was weet ik niet er zaten altijd vliegen op

    Like

  5. ik persoonlijk denk het niet je kan alles kopen en thuisslacht mag al lang niet meer en zijn zijn betere manieren om dingen te bewaren

    Like

  6. Lekker is die gedroogde worst, er bestaat ook een Brielse droge worst ;-0

    Like

  7. 🙂 maar goed dat het zwart wit is edward, van kleur zou ik ws een beetje misselijk worden zo vroeg op de morgen 🙂

    Like

  8. Wat denk je van de rookkasten in de slagerij
    Ja is geen thuiswerk meer…eigenlijk jammer
    Slaap wel

    Like

  9. Denk dat het nog wel gebeurt hoor die ambachtelijke worsten. Vooral die droge harde worsten zo lekker zijn die…………

    Like

  10. Lekkere worstenplaat 🙂 Je zou je ledikant maar onder die druipers hebben staan want ze blijven maar lekken

    Like

  11. Ik was vroeger verzot op gedroogde worst! Nu nog, maar ik eet het niet meer.

    Like

  12. Een mooie foto. Die worsten mochten er wezen.

    Like

  13. Niet alleen de boeren kwamen zo de winter door. Wij hadden vroeger ieder jaar een varken die we vetmestten. In oktober de slachtmaand, kwam de huisslager hem slachten en bereiden. Bij ons hing dan het spek en de worsten aan de zolder.Het dier had een goed leven gehad en wij waren er blij mee.De huisslacht is al een tijdje verboden. Dus de boeren moeten vandaag de dag ook naar de slager of super om aan worst te komen.

    Like

  14. De worsten zullen er nog wel zijn Edward maar of ze nog boven in de horsten zullen hangen betwijfel ik.
    Groetje, Ria

    Like

  15. Mogelijk wel Edward Alhoewel de diepvries ook daar al wel is ingeburgerd denk ik Grts

    Like

  16. saucijzen maken ,ik weet niet of ze dat nog doen ,mooie foto!

    Like

  17. dE boeren maken soms wel eens lekker worsten. Niet altijd. Dat hebben de boeren vaak geen tijd voor. Mooie foto van deze hangworsten.

    Like

  18. Geen flauw idee.. misschien alleen de oudere boeren die dit nog gewend zijn.

    Like

  19. Sommigen wel !
    Lie(f)s.

    Like

  20. ik dacht van niet Edward

    een mooie nostalgische foto

    groeten

    Like

  21. Geen flauw idee. Maar als vegetariër gruwel ik bij deze prachtig foto 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: