21 gedachten over “De winter door.

  1. Ohw ja….. als ik aan wijlen mijn opa en oma denk (beide uit een slagersfamilie) en aan de grote schuur die ze hadden dan zie ik zo weer wat er allemaal hing aan die blaken hahahaha….. geweldig dit. En of het nog gedaan wordt?? Echt geen idee.
    Lieve groetjes, Helma

    Like

  2. Ohja dat herinner ik me nog goed….. en ontelbaar veel zakken op grote hopen, aardappels en uien… en in de diepe koude kelder veel weckpotten met Jan Rap en zijn maat… brrrrrr 😉

    Geen idee… ik denk dat de ‘oude’ garde het nog wel zal doen… maar de jongeren vinden 24/7 super veel te handig en daarbij, de nieuwerwetse huizen hebben ok niet meer van die ruimte om van alles en nog wat in op te slaan…. vooral niet zodat het ook lang goed blijft.

    Like

  3. 🙂 maar goed dat het zwart wit is edward, van kleur zou ik ws een beetje misselijk worden zo vroeg op de morgen 🙂

    Like

  4. Niet alleen de boeren kwamen zo de winter door. Wij hadden vroeger ieder jaar een varken die we vetmestten. In oktober de slachtmaand, kwam de huisslager hem slachten en bereiden. Bij ons hing dan het spek en de worsten aan de zolder.Het dier had een goed leven gehad en wij waren er blij mee.De huisslacht is al een tijdje verboden. Dus de boeren moeten vandaag de dag ook naar de slager of super om aan worst te komen.

    Like

  5. De worsten zullen er nog wel zijn Edward maar of ze nog boven in de horsten zullen hangen betwijfel ik.
    Groetje, Ria

    Like

  6. dE boeren maken soms wel eens lekker worsten. Niet altijd. Dat hebben de boeren vaak geen tijd voor. Mooie foto van deze hangworsten.

    Like

Reacties zijn gesloten.