Snoeien

Maart is de maand, dat veel boomsoorten worden gesnoeid.
De takken worden versnipperd.

Versnipperen (1)

Die snippers worden dan weer gebruikt,
voor op de paden van plantsoenen en parken.

Versnipperen (2)

 

 

21 thoughts on “Snoeien

 1. Mooie fotografie maar men vergeet soms dat ook vele insecten die wel goed zijn voor de natuur hier ook in leven. Oftewel hun eitjes afzet. En die worden nu vermalen. Hergebruik wel goed maar geeft even een berg in een ander aangezicht.

  Like

 2. Sinds een paar jaar hebben wij zelf een klein formaat versnipperaar. We hebben er veel plezier van, het scheelt een boel groenafval en op de composthoop is het een dankbaar materiaal.

  Like

 3. Het heeft trouwens weer even geduurd voordat WP merkte dat ik hier een account heb. Stel debielen! ’t Is dat jij het bent anders had ik de fik gestoken in dat niet-werkzame, altijd tegenstribbelende en elitaire WP. Als ze me drie keer weigeren om mijn naam en e-mailadres en de vierde keer word ik geaccepteerd met dezelfde inloggegevens…….. wie doet er dan iets fout? Grrrrrrr ๐Ÿ˜ฆ

  Like

 4. Ja in deze tijd word veel gesnoeid. Het is wel nodig. Mooie foto’s van gemaakt. Die is ook straks weer opgeruimd.

  Like

 5. Biomassa brengt veel geld op voor gemeenten dus ik denk dat de snippers daarvoor gebruikt gaan worden. Het is opvallend hoeveel bomen eraan moeten geloven tegenwoordig en allemaal zijn ze ziek. Dat gelooft niemand en het tegendeel wordt vaak bewezen maar men gaat door met kappen. Vaak stiekem, zoals in mijn wijk. Er is voor gezorgd dat de bomen niet meer aangroeien want de zijn afgezaagd tot onder de aarde. Schande! De mens heeft bomen nodig om te leven. Als massaal bomen worden gekapt, gaat het fout. De Sahara is daar een pijnlijk goed voorbeeld van. Deze woestijn rukt steeds verder op. Het zou als afschrikwekkend voorbeeld moeten dienen maar als het om geld gaat, worden mensen steeds hebberiger.

  Like

 6. Edward bedankt voor deze foto’s. Ze laten perfect zien dat in de natuur niets verspild wordt.En zo hoort het ook. We moeten stoppen met de weggooi-maatschappij. Helaas hebben wij dat niet in de hand๐Ÿ˜•

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.