Stippelmot

De rupsjes van de stippel of spinselmot,
hebben veel struiken weer compleet wit
gemaakt, met hun webben.
Zij doen dit als bescherming tegen vogels.

Stippelmot (1)

Na 4 tot 6 weken, zullen ze verpoppen,
tot deze kleine nachtvlindertjes.

Stippelmot (2)

 

29 thoughts on “Stippelmot

 1. De stippelmotjes zelf vind ik altijd erg leuk om te zien Ed. Mooie en piepkleine vlindertjes. De rupsen die dan in zo’n boom zitten vind ik dan echt een bizar gezicht!
  Lieve groetjes, Helma

  Like

 2. Wat een bijzondere metamorfose maken ze eigenlijk door. Ik denk meestal aan rupsen als hinderlijk, maar zo op de foto zijn ze ook erg mooi.

  Like

 3. ohhhhhhh die kleine boefjes zitten hier ook in de kardinaalsmuts, maar van mij mogen ze Edward, de vogeltjes hebben eten nodig ..
  prachtige foto’s maakte je

  Like

 4. Iedereen ziet graag vlinders … maar de rupsen niet zo graag !
  Veel rupsen worden soms gedood en dan zeggen ze er geen vlinders !
  Mooie natuur opname en uitleg !

  Like

 5. Ja ik heb hen ook alweer ontmoet maar zag al dat er vanmorgen veel weg was en deze had dan toch de vogels gesnapt want die eten ze ook wel graag. Ik heb er eens over geschreven op het natuur blog en deze heb je vast nog niet ontmoet denk ik. Kopieer de link of zoek op spinselmot dan kom je Er ook wel in. https://catherinetine.blogspot.com/2017/05/ontmoet-de-spinselmot-rupsen.html. Je kan later dit bericht wel verwijderen als je dit wilt. Laat me dit dan weten dan plaats ik gewoon mijn andere reactie opnieuw. Je fotografie mocht er weer zijn en zeker van het vlindertje.

  Like

 6. Ja, zag gisteren toen ik op wandel was, weer hele struiken ingepakt staan. Je gelooft dan bijna niet dat die struiken dat gaan overleven, maar meestal komt het allemaal toch weer in orde hè. Mooie opname!

  Like

 7. Mooi beestje, als vlinderachtige tenminste, maar als ik het moet geloven zullen wij zelf in de toekomst de rupsjes moeten eten

  Like

Reacties zijn gesloten.