Sumatraanse tijger

Dit prachtige dier, komt oorspronkelijk,
alleen voor op Sumatra, Indonesië.

In het wild, is het voortbestaan van deze tijger, ernstig bedreigd.

Sumatraanse tijger

 

 

31 thoughts on “Sumatraanse tijger

  • Je hebt altijd van die Idioten, die voor héél, véél geld in een Wildpark olifanten of leeuwen . . . Laat maar . . . Ik sterf liever zelf, dan dat ik zo’n prachtig dier het leven neem! Waarvoor in Godsnaam??? Kijk, het is nog niet tot iedereen door gedrongen, dat de wereldbevolking sinds 1970 is verdubbeld en het gaat netzo als met die eikenprocessierupsen: opwarming van de aarde, genoeg te vreten, géén natuurlijke vijanden en het loopt volledig uit de hand! Niet meer te stuiten . . .
   Ik hoop wel dat ik voor me honderdste sterf . . . , en al die ellende van uitstervende dieren niet hoef mee te maken . . . Maar, het zal allemaal toch gebeuren. Gezond eten is niet meer te betalen, enz. & ect. . . . * http://www.friedabblog.wordpress.com * Amsterdam, 18 juli 2019 * Ja, in Nederland: water te kort! Dat verzin je niet . . .

   Like

 1. Echt waar? Is het per ongeluk geen Siberische tijger, want tijgers zijn vrijwel uitgeroeid en leven niet meer in het wild. Alleen in dierentuinen worden er nog tijgers geboren … Boeren willen géén tijgers en op de Gooise Heuvelrug willen we ook géén wilde wolven … Ze pakken niet één lammetje ze verscheuren de hele kudde … Beesten kunnen géén kant op, maar als ik me vergis … Weet ik veel! Sorry, hoor …
  Maar, al je foto’s zijn on overtroffen. Happy? * http://www.friedabblog.wordpress.com * dinsdag 16 juli 2019 * Amsterdam *

  Like

 2. Prachtige foto van deze tijger en helaas is het inderdaad zo dat deze mooie dieren zwaar bedreigd worden. Ik las onlangs dat er nog maar 400 Sumatraanse tijgers leven in het wild. Ze zijn een gewilde prooi van stropers, omdat hun botten worden gebruikt in medicijnen. En het wordt nu toch wel eens tijd dat men hier wat aan gaat doen want op deze manier blijven er geen wilde katten meer over. Hun leefgebied word daarbij ook steeds kleiner daar die palmolie producent vele hectare Veenbossen illegaal gekapt hadden voor die palmolie van Duta Palma. Nee goed gaat het in het geheel niet met deze wilde katten.Nog even en ze sterven uit zowel door de stropers als door die palmolie producenten.

  Like

 3. Hoi Edward,

  als je die mooie foto ziet, zou je ‘m willen aaien. (niet doen natuurlijk!)
  Hij ziet er een beetje droevig uit…
  Of misschien niet: eerder een beetje nadenkend.

  Groet van Marlou

  Like

 4. Één der mooiste dieren op aarde. Het is jammer dat er dierentuinen noodzakelijk zijn om deze dieren voor uitsterven te behoeden.

  Like

 5. Zo triest, er leven nog maar 400 Sumatraanse tijgers in het wild. De wilde katten worden zwaar bedreigd. Ze zijn een gewilde prooi van stropers, omdat hun botten worden gebruikt in medicijnen. 😠 Het is toch om je woest te maken!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.