Spelletjes

Misschien iets voor de feestdagen?
Gezellig met het hele gezin een spelletje spelen.

Een lekkere mok warme chocolademelk erbij,
en een kerstkransje uit de boom pakken.

Weet je nog?

Spellen

 

46 thoughts on “Spelletjes

 1. Geweldig deze oude bordspellen Ed 😀
  Wij deden dat ook echt heel vaak met feestdagen etc hahaha….
  Erg leuk om te zien 🙂
  Lieve groetjes, Helma

  Like

 2. En of ik het nog weet. Vooral mensergerjeniet (vreselijk om te verliezen) en electro (tot je door had waar het pennetje moest). Dank voor deze mooie herinnering.

  Like

 3. Jazeker spelletjes spelen maakt gezelligheid ik weet het nog als de dag van vandaag toen ik in een gast gezin woonde speelden wel altijd rond die tijd spelletjes en toen ik op de eik ging wonen ook.
  Vooral het sjoelen is erg leuk je probeert dan elke keer je uitdaging te verhogen dat was nog eens een leuke tijd de oude spelletjes van toen jammer dat een sjoelbak zo duur is manlief en ik sjoelen graag en zeker met een kop warme chocolade melk erbij de kerstboom aan tja dan heb je een perfecte kerst avond niet dan?

  Like

 4. Wij speelden allerlei bordspelletje vroeger, maar een sjoelbak hebben we nooit bezeten, de andere spelletjes van je foto wel. Ik had altijd gezegd dat ‘mens erger je niet’ nooit bij mij in huis zou komen, laat mijn dochter dat nu winnen met een kleurwedstrijd. Toen was het toch in huis, dat spel vond ik een snertspel, omdat mijn tante ( die bij mijn ouders in woonde ), je tien keer van het bord kon knikkeren, maar altijd wachtte en achter je aan bleef lopen tot je bijna in je ‘huisje’ binnen was en dan gooide ze je er pas af. Daar werd ik zo driftig van als kind, dat ik het hele bord van de tafel smeet.

  Like

 5. Hahahahaha daar krijg je toch meteen zin in.
  Eindelijk weer eens leuk op de ouderwetse manier een spel spelen.
  Beter dan die computerspelletjes met al die herrie, dat is pas “mens erger je” dit niet dit is echt leuk.
  Bedankt voor de tip 😉

  Groetjes, Karina

  Like

 6. Veel gedaan die spelletjes. Ik heb nog wel een sjoelbak staan maar die is vast zo krom als een hoepel na al die jaren niet gebruikt te zijn.

  Like

 7. Ach ja, bord spellen. Mooi was die tijd. Mens erger je niet, Monopoly. Wat een tijd…
  Nu speel ik games op mijn Switch. O.a. Monopoly. Tja… tijden veranderen.

  Like

 8. Ja: Stap op! En de sjoelbak. Ik herken de doos van Electro. Wat een nostalgie. Eerste kerstdag gaan we naar familie en daar spelen we elk jaar een quiz. Zo leuk. Iedereen is rete-fanatiek (-:
  Een heel leuke foto.
  Dag Edje, lieve groet ♥

  Like

 9. Maar Edward…wat zeg je nu….dat kunnen ze tegenwoordig toch niet meer…..Nu is het samen “gezellig” onder de boom met ieder zijn eigen telefoon….

  Like

 10. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  Bizar maar waar… als kind was ik thuis de enige die van spelletjes spelen hield…
  Als echtgenote / moeder…. niet anders

  kortom… ja graag maar lever jij er spelers bij dan?

  Like

 11. ja edward leuk bij ons was het kaarten en monopoly, er waren er altijd die alles wonnen:-)
  niet te doen met die lui 🙂

  fijne kerstdagen Edward

  Like

 12. ‘Electro’ en ‘Mens erger je niet’ … prachtig! En dan nog wel in de originele verpakking ook.
  De sjoel;bak is natuurlijk niet minder herkenbaar. Goh, we hebben wat gesjoeld vroeger. Dat mocht al snel alleen met de gordijnen dicht, want anders vloog er wel eens een schijf tegen het raam. En dat was indertijd naar mijn idee toch wat minder sterk dan tegenwoordig. Je roept mooie herinneringen op, Edward.
  Omdat ik de oudste was, heb ik helaas weinig speelgoed en boeken uit mijn jeugdjaren meer. Alles viel in jongere handen, en vooral de jongste heeft nogal wat gesloopt … 😉

  Like

 13. Zeker weten worden hier spelletjes gespeeld wel andere dan jij laat zien maar de sjoelbak en mens erger je niet komen nog regelmatig voor de dag 🙂
  Groetjes

  Like

 14. Tuurlijk weet ik dat nog. Af en toe krijg ik mijn kleindochter zover dat we mens erger je niet spelen.
  Om de haverklap roept ze “oma je speelt vals” en dat klopt ook wel, maar dan roep ik terug: ‘meid erger je niet!’ 🙂

  Like

 15. Het was niet alleen spelletjes spelen ook samen kerstliedjes zingen en, Opa en Oma kwamen bij ons eten. Dat leverde een extraatje op in de vorm van een rijksdaalder.
  Na het eten kijken naar het Billy Smart circus.
  En natuurlijk naar de nachtmis. Te voet (ca. 3 km.)en we hoorden de kerkklokken luiden in de verte.
  Mooie herinneringen maak je bij mij los d.m.v. de prachtige collectie gezelschap spellen👍🏼

  Like

 16. Tuurlijk weet ik dat nog.. en er wordt in mijn familie door de diverse gezinnen ook nog geregeld zo’n spelletje gespeeld hoor.. soms worden er hele avonden voor georganiseerd! En de Oudjaars Familie Sjoelcompetitie is natuurlijk vermaard..! hahahahaa!

  Like

  • Btw.. heb onlangs m’n kleine achterneefje een Electrospel voor z’n verjaardag gegeven.. maar die nieuwe zijn láng zo leuk niet als die oude met die twee contactpuntjes aan die draadjes die een lampje lieten branden als je het goed had. Dat spel had ik als kind al en bestaat dus nog steeds, alleen wel anders.

   Like

    • Hahaa, ja al zéker als vele broertjes en zusjes tegelijk probeerden te hengelen..! Heb er lang aan moeten denken, later toen ik al op mezelf woonde en ging vleesfonduen tijdens de kerstdagen, als er ook weer eens een stukje vlees van een vorkje verdwenen was hahahhaaa!

     Like

Reacties zijn gesloten.