Rijksmuseum

Afgelopen zondag, heb ik een bezoek gebracht,
aan het Rijksmuseum in Amsterdam.

Rijksmuseum (1)

Op het dak van het gebouw was al veel moois te zien,

Rijksmuseum (2)

aan de gevel ook.
1639

Rijksmuseum (3)

In de centrale hal,

Rijksmuseum (7)

was genoeg te bewonderen, om een tijdje door te brengen.

“God en mijn recht”

Rijksmuseum (8)

Erg leuk om die oude teksten te lezen.

Rijksmuseum (5)

Josephus Albertus Alberdingk Thijm 1820-1889

Rijksmuseum (4)

Wordt vervolgd.

 

38 thoughts on “Rijksmuseum

 1. Pingback: Nachtwacht – Fotosite van Edward Mcdunn

 2. Hoi Ed,
  het is ook werkelijk een prachtig gebouw.
  Geweldig mooi zoals je de items aan de buitenkant (zoals de gevelplaten) hebt gefotografeerd en weergegeven 🙂 Ik kijk uit naar ht vervolg (wat er ook al op staat als ik mijn mails zo zie hihi…..
  Lieve groetjes, Helma

  Like

 3. Een prachtige serie vanuit het museum Edward en ja de Mexicaans zangeres Ana had ik weleens gehoord maar was niet echt het geen wat ik vond passen bij mijn woorden over Luna, maar evengoed bedankt voor je reactie. Wens je fijn weekend.

  Like

 4. Zo te lezen was het een duur dagje uit Edward 🙂 Ik heb zelf een jaarkaart. en zeker als je in de randstad woont heb je die zo terugverdient. Prachtige architectuur laat je hier zien

  Like

 5. Die kaartjes gaan vast goedkoper worden want ze hebben zonnepanelen om te besparen 😉
  En het ziet er niet eens lelijk uit. Dat hebben ze met aandacht voor schoonheid aangebracht.
  Mooie Serie foto’s
  Groetjes

  Like

 6. Fraaie en leerzaam.
  Hadden mijn schoolboeken vroeger zo mooi geïllustreerd geweest dan had ik vast en zeker beter mijn best gedaan 😉

  Like

 7. Hi Edward,

  met mijn Museum Jaar Kaart kan ik er zo in.
  Daarom ga ik regelmatig even. Dan weer hier en dan weer daar.
  Het hele museum is me te groot.

  Maar ik vind het allemaal prachtig en inspirerend.
  Echt een museum om trots op te zijn.

  Die details buiten vind ik ook gaaf!

  Dagdag! Prettig weekend,
  Marlou

  .

  Like

 8. Goede morgen Edward, een bekend gebouw, het idiote is dat ik er nooit binnen ben geweest, wel heb ik er jaren lang elke dag onderdoor gefietst op weg naar mijn werk.

  Like

 9. Het Rijks, zowel binnen als buiten de moeite waard, maar duur is het zeker inclusief parkeren.
  De museumkaart biedt dan wel uitkomst. Je versnapering kun je beter na afloop in een café in de buurt halen.

  Like

 10. Je bent in het Rijks geweest! Daar was ik graag bij geweest. Daar hangen veel Van Gogh’s en die wil ik stuk voor stuk zien. Heel mooie foto’s van de versierselen aan het gebouw. Nooit geweten dat die daar hingen.
  Ik lees net dat ik moet sparen om een entreekaartje te kunnen betalen. Knakworstjes vind ik mwah.
  Dag Edje! Lieve groet ♥

  Like

 11. Echt werkelijk zijn wij daar nooit geweest. Rijksmuseum moet daar mooi wezen. Je hebt prachtig gevels kunnen maken. Prachtig kleuren hebben daar. Het ziet goed uit.

  Like

 12. Ik ben er een aantal jaar geleden geweest, heb een prachtdag gehad met mijn stiefvader maar die zei na 3 ruimtes ‘nog meer oude troep’. De buitenkant vind ik echt het mooiste!

  Like

 13. Imposant, de moeite voor een bezoek alhoewel als ik lees wat het kost, dan word ik een Nederlander 🙂 sorry voor het grapje maar het is niet min hoor!

  Like

 14. Mooi dat je er geweest bent. Ik zou er ook wel eens naar toe willen, maar is mij te ver van huis.

  Like

 15. Schitterend.. ja ja, ik snap wel waarom een museumticketje zo duur is tegenwoordig, als je zoiets allemaal in stand moet houden. 😉

  Like

  • De entreeprijs, is €20, en wat dacht je van parkeren, €8 per uur! Wij waren er €34 aan kwijt. Dan de benzine, en een kopje koffie met iets erbij. Tja, dan wordt het toch echt een week alleen maar knakworstjes eten hoor.

   Like

   • Dat bedoel ik.. ik snap niet dat er nog mensen naar een museum kunnen, zó duur! De laatste keer dat ik in het Rijks was, was in 1971.. met onze museumjaarkaart (van 1 gulden) mocht je daar ook gewoon gratis in en heb ik gelukkig de Nachtwacht toen eens in het echt gezien. Ik denk niet dat het daar nog eens van gaat komen.. ik hou niet zo van knakworstjes..! 😉

    Like

    • En als je de puntjes verbind begrijp je toch dat die museumkaart wel degelijk ook een keerzijde heeft. Je moet van tevoren een flink bedrag betalen maar dan kan je een jaar land elke dag gratis naar veel musea. De prijzen zijn mij ook opgevallen inclusief het bijbetalen voor tentoonstellingen.

     Like

     • Ik snap niet helemaal waar je heen wilt, maar in de tijd waar ik over spreek, kostte zo’n jaarkaart dus 1 gulden (voor de jeugd) omdat men toen nog wilde, dat je al zo vroeg mogelijk kennis maakte met de door het rijk zwaar gesubsidiëerde cultuurschatten die ons landje rijk is. Tegenwoordig krijgen die musea geen subsidie meer en moeten de bezoekers een heel groot deel van de inkomsten ophoesten en zijn die jaarkaarten gewoon een soort van vooruitbetaling met wat korting.
      Ik wilde in het Rembrandt-jaar graag naar die speciale tentoonstelling over zijn hele leven in het Rijks.. maar van die entreeprijs kon ik twee hele maanden eten.. met z’n tweeën! Cultuur wordt zo alleen iets voor de rijken.. maar we zitten dan ook al een tijdje met de heer Rutte als premier..! 🙂

      Like

Reacties zijn gesloten.