Wasknijper

Toen David M. Smith (1809-1881) de wasknijper uitvond,
was deze bedoeld, om de lange onderbroeken, en directoires
te drogen te hangen, nadat de remsporen eruit waren uitgewassen.
David heeft vast niet kunnen vermoeden, dat zijn vinding
nog zoveel andere toepassingsmogelijkheden zou hebben.

Met name musici, mogen David wel erg dankbaar zijn,

Wasknijper (1)
wat zouden zij zonder de wasknijper moeten?

Wasknijper (2)

41 thoughts on “Wasknijper

 1. We staan er niet bij stil maar de eenvoudigste dingen, zijn eens bedacht en gemaakt. De wasknijper wordt duidelijk ernstig onderschat! Wat een voltreffer van een blog, Edje.
  Ik heb je gemist. Lieve groet โ™ฅ

  Like

 2. Geweldig, hoe kom je erop ๐Ÿ™‚ ?
  In gedachten zie ik meteen lange onderbroeken (zonder remsporen) hangen ๐Ÿ™‚
  Oooh enne mooie foto’s zoals altijd natuurlijk…
  Groetjes, Karina

  Like

 3. Hahahahaha…. erg leuk dit Ed :D\Ik gebruik de wasknijper ook niet alleen voor de was. Chipszakken kunnen er goed mee dicht gemaakt worden. Zakjes voor in de vriezer en ook inderdaad papieren hahah…. Echt heel erg leuk.
  Lieve groejtes, Helma

  Like

 4. ha Edward,

  haha… knijpers!
  Geweldig onderwerp…
  Weet je dat ik nog nooit รฉรฉn knijper gekocht heb?
  Ik vind ze! Hoe het kan weet ik niet, maar ik vind knijpers… in Griekenland, in Frankrijk, in Oostenrijk, iin noem maar op.
  Ik hoop er volgende mand eentje te vinden op IJsland.
  Je snapt… ik heb een hele bonte verzameling!!
  Hier kun je er iets over lezen: https://marlou-praathuis.blogspot.com/2014/08/iedere-gek-heeft-zn-gebrek.html

  groetjes!

  Like

 5. Goede morgen Edward, ja wasknijpers zijn echt multifunctioneel, je kunt er van alles mee doen. Ik heb er ooit een rand voor een spiegel mee gemaakt (halve wasknijpers dan) en die in een passende tint geverfd. Een fijne maandag gewenst.

  Like

 6. Edward, wat grappig, want, ik gebruik knijpers nagenoeg voor alles. IK koop zelfs speciale knijpers ( grote, met meer kracht, met grote oppervlakten) voor meer doeleinden dan alleen was op hangen. De foto’s zijn ook nog eens tof (muziek ๐Ÿ™‚ )

  Like

 7. Inderdaad, loop maar als muzikant een mars, als je dan de muziek niet uit je hoofd kent kom je niet ver met de Sinterklaas-Intocht zonder wasknijpers

  Like

 8. Dit is zeker handig ding. Het is wel knijper wel handiger lijkt mij. Dan kan hij overslaan. Toch leuke foto’s geworden. Vooral de eerste foto is echt mooi geworden Edward.

  Like

 9. Heel handig op een winderige dag voor een muzikant ja.. en voor mensen op de fiets.. om hun broekspijpen niet tussen de ketting te krijgen hehe.
  Jรกren geleden ging er een uitdaging rond op de blogs, om zoveel mogelijk knijpers op je gezicht te zetten. Heb daar toen aan meegedaan en geloof me.. dat wil je niet! dat doet echt pijnnnn! hahahahaa!

  Like

 10. Wat leuk Edward. Als kind mocht ik er al graag mee spelen. Vooral om kaarten in de spaken van de fiets te bevestigen. Ook om aan de toppen van mijn lange haren te hangen en het gevoel te hebben dat ik dreadlocks had. De mogelijkheden zijn legio.

  Like

 11. Fijne serie, Edward. David zou eens moeten weten hoe mooi jij zijn eenvoudige, maar o zo multifunctionele en onmisbare uitvinding op een regenachtige dag in het zonnetje hebt gezet. ๐Ÿ™‚

  Like

 12. Ja wasspelden zeggen ze hier.mijn zoontje vroeger maakte een lange slang als hij de doos met wasspelden te pakken kreeg

  Like

 13. Edward je hebt mooie toepassingen gegeven van dit onmisbaar huishoudelijk artikel.
  Bij het ontstaan van de door jou genoemde remsporen moest ik toch even denken aan de toepassing “de wasknijper op de neus”๐Ÿ˜œ

  Like

Reacties zijn gesloten.