On-Nederlands

In China en Japan, is het heel gewoon,
maar wie had ooit kunnen denken,
dat dit voor een deel ook in ons landje nodig zou zijn.
Het doet gewoon on-Nederlands aan.

Mondkapje

 

44 gedachten over “On-Nederlands

  1. Inderdaad Ed, echt heel On-Nederlands.
    helaas moet ik ze soms in mijn werk ook gebruiken en echt….. ik vind het vreselijk.
    In Japan en China een “normaal’ gebruik maar hier!!!!
    Lieve groetjes, Helma

    Like

  2. Hallo Edward,

    Inderdaad heel erg on-Nederlands, maar het resultaat is wel een wereldplaat ๐Ÿ˜‰

    LG, Karina

    Like

  3. Mooi de foto in zwart/wit, een tegenstelling, wel of niet dragen van een mondkapje…

    Ik ga zelf eens proberen een mondkapje te maken van een leuk stofje.
    Van de nood een deugd maken:)

    Fijne dag.

    Like

  4. Hier in het rijke Westen zijn heel veel mensen verwend met wat men kent! Iets dat afwijkt van hun norm maakt men altijd veel herrie over. Dat laatste begrijp en versta ik helemaal niet! Daar in het leven meer is dan dit en dat.

    Like

  5. De foto wekt zelfs een beetje de indruk alsof de persoon geblindeerd is. verder denk ik dat ik nog liever dood ga dan de rest van m’n leven met zo’n maandverband voor m’n bakkes ๐Ÿ˜ฆ

    Like

  6. ja Edward die mooie moeder aarde heeft het zwaar te verduren met z’n kostgangers
    ben blij dat je de foto’s fraai vind , dank je wel

    Like

  7. Mee eens! Omdat het on-Nederlands is, zal dit niet geaccepteerd worden. Nederlanders zullen zich verzetten, dat is slechts een kwestie van tijd.

    Like

  8. Ha Edward,

    ja.. in China en Japan heel gewoon, maar daar brak het virus toch wel het eerste uit!
    Maar goed… ik draag het gewoon als ik in het OV ga. Ik heb er een veilig gevoel bij en mocht ik zelf verkouden zijn, dat steek ik in ieder geval niemand aan…

    Groetjes!
    Marlou

    Like

  9. Inderdaad on-Nederlands. Wieweet blijft het zo. Ik verwacht namelijk niet dat het allemaal zomaar over is. Je ziet meer mensen dan 2 weken terug met mondkapjes.

    Like

  10. Ja… het zal wennen zijn, Edward.
    Je hebt het mooi weergegeven !
    Lieve groetjesss ๐Ÿ˜Š

    Like

  11. Als ik 22 mei naar de kapper wil – en dat wil ik – dan moet ik een mondkapje op. Iemand heeft er een voor me gemaakt (-: Een heel mooie. Blauwe stof met madeliefjes erop. Vandaag wel bij Kruidvat een doosje wegwerp mondkapjes gekocht. Kan Roos gebruik maken van het OV als het nodig is.
    Ik hoop dat het gebruik ook on-Nederlands blijft!
    Dag Edje, dikke liefs โ™ฅ

    Like

  12. Zolang mijn autootje het nog doet ben ik niet van plan gebruik te maken van het OV, dus voor mij voorlopig geen mondkapje. Ik kom trouwens alleen de deur maar uit om met mijn kameraad Diesel te wandelen. De stumper moet er toch echt uit en heeft beweging ook hard nodig.

    Like

  13. Ach ik heb geen mondkapjes maar ik kom op het ogenblik ook niet veel verder dan eigen huis en tuin. Ja inderdaad wel af en toe in de supermarkt, Maar ik hoest niet en ik nies niet, in de verste verte nog niet verkouden, dus . . . En het OV heb ik al jaren niet gebruikt.

    Like

  14. Ik vind het vreselijk en ik kan me niet voorstellen, dat dit gezond is. Ik ga dit niet doen..ik zal situaties, waarbij dit verplicht wordt, als het even kan uit de weg gaan.

    Like

  15. De maskers zullen in onze samenleving blijven tot er een vaccin is…
    Dikwijls zie ik mensen alleen in de auto mรฉt een maskertje op… nu ja, dat is er dik over hรฉ ?
    Als ik iemand bezoek die 70 plus is, draag ik ook een maskertje, gewoon om die mens tegen mijn eventuele besmetting te vrijwaren. Het OV zal mogen wachten tot er een vaccin is.
    Een veelzeggende foto ! Ons westerse leven tijdens corona tijden…
    Blijf gezond Edward !

    Like

  16. Voorlopig doen ik er nog niet aan mee. Van het OV mogen we toch nog geen gebruik van maken en verder probeer ik de drukte zoveel mogelijk te mijden.

    Like

  17. dat gaat ook weer voorbij al lijkt het nu al eeuwig te duren.Blijf voorzichtig met of zonder kapje.

    Like

  18. On-Nederlands inderdaad.. omdat wij zo’n nuchter volkje zijn? Dat zou je niet gezegd hebben aan die on-Nederlandse taferelen bij het wc-papier-hamsteren..! ๐Ÿ˜‰ Ik blijf het belachelijk vinden, die kapjes.. kan er ook niet aan wennen als ik het zie. En men snapt dus ook echt niet dat het gรฉรฉn alternatief is voor het thuis blijven en het afstand houden.. want ik zie nu weer gezellig oudere mensen met z’n tweetjes boodschappen doen.. kapje op en vlak voor je langs reikend in de schappen.. pfff.

    Geliked door 1 persoon

  19. Mooie foto van een bijzondere gewaarwording.
    Ik heb ze hier nog niet gezien. Maar nu moet ik er wel bij zeggen dat ik vrijwel nooit in de stad kom. Bovendien reis ik nooit met het o.v. en in de natuur zal ik ze voorlopig ook wel niet nodig hebben. ๐Ÿ™‚

    Like

  20. Inderdaad, ik had het daar met een vriendin over: wie had dat ooit gedacht!
    Ik weet nog dat ik begin maart op Rotterdam CS en Chinezen met zoโ€™n kapje zag en dacht: โ€˜Ik niet.โ€™

    Like

  21. T zou me vandaag goed uitkomen (heb een pukkel op mijn neus) en ik wil er 1 tot in mijn hals, zie je mijn onderkin ook niet meer. Ja on-Hollands miss, maar wel praktisch. Dat dan weer wel ๐Ÿ˜‰

    Like

  22. mooie opname van dit on Nederlands fenomeen
    ik heb nu net ook een doosje er van gehaald , want mocht ik met het OV willen , en dat wil ik ๐Ÿ™‚ is het verplicht ๐Ÿ˜ฆ

    dan zie ik toch echt liever die mooie bloemenweiden als in m’n slideshow ๐Ÿ™‚

    Like

  23. Mijn ouders hebben de 2e wereldoorlog meegemaakt.Het is natuurlijk geen vergelijk, maar wereldwijd is het al een ramp, en is voorlopig nog niet voorbij.De beelden van mondkapjes naast de schrijnende gevallen van dood en angst voor elkaar en eenzaamheid is toch een tijdsbeeld dat de toekomst zal beheersen.

    Geliked door 1 persoon

  24. Dat is zo. Wie had dat kunnen denken een paar maanden geleden? Wij hebben vaak gelachen met de Japanse toeristen met hun mondkapjes op… dat vonden we zo overdreven.

    Like

Reacties zijn gesloten.