Saffraan

De specerij saffraan is afkomstig van de saffraankrokus.
De stampers worden handmatig uit de bloem gehaald,
stijlen en stempels worden gedroogd.
Meeldraden, hebben geen culinaire waarde.
Het is nogal arbeidsintensief, want voor 1 kilo gedroogde saffraan,
zijn 15.000 bloemen nodig.
Saffraan wordt ook wel „rood goud“ genoemd,
want zo’n kilo kost ongeveer €5000.

31 thoughts on “Saffraan

  1. Hi Edward,

    Voor de fijnproevers die tevens met hun ogen eten zal het misschien meerwaarde hebben.
    Ik vind vooral de krokus een prachtig bloempje om te zien.
    Maar ook dit is een toffe foto, het geeft een goed beeld hoe saffraan er nu echt uit ziet.

    LG, Karina

    Like

  2. Goede morgen Edward, saffraan, ja mijn moeder gebruikte het wel in de keuken. Als dessert kregen we soms zoete saffraanrijst met kaneel, heerlijk was dat. Zelf heb ik het nog nooit gemaakt, maar ik heb in mijn kruidenvoorraad nog wel een envelopje met een paar saffraan meeldraden.
    Een fijne vrijdag gewenst.

    Like

  3. Dag Edward,

    wat een bijzonder kruidje is het toch… nou ja… kruidje?? Het zijn meeldraden, mag je die dan wel kriuidjes noemen?
    Maar goed… ik heb een miniminimini doosje met wat van die draadjes er in… Dat kostte al aardig wat.Ben er erg zuinig mee.

    groetjes!

    Like

  4. Edward je hebt ons wederom iets interessants geleerd.
    Het lijkt zo eenvoudig “saffraan oogsten” Maar het is een’ hel of a job’.
    Wij gaan gewoon naar de super en halen even saffraan, maar zo eenvoudig is het dus niet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.