De specerij saffraan is afkomstig van de saffraankrokus.
De stampers worden handmatig uit de bloem gehaald,
stijlen en stempels worden gedroogd.
Meeldraden, hebben geen culinaire waarde.
Het is nogal arbeidsintensief, want voor 1 kilo gedroogde saffraan,
zijn 15.000 bloemen nodig.
Saffraan wordt ook wel „rood goud“ genoemd,
want zo’n kilo kost ongeveer €5000.
Dit wist ik van het saffraan 😀
Een peperduur specerij maar wat heb je dit weer mooi weergegeven Ed.
Lieve groetjes, Helma
LikeLike
Knappe foto met het rondje saffraan. Ik wist dat het duur was maar zó duur…
Dag Edje, lieve groet ♥
LikeLike
Hi Edward,
Voor de fijnproevers die tevens met hun ogen eten zal het misschien meerwaarde hebben.
Ik vind vooral de krokus een prachtig bloempje om te zien.
Maar ook dit is een toffe foto, het geeft een goed beeld hoe saffraan er nu echt uit ziet.
LG, Karina
LikeLike
Leuk om te zien en mooi vastgelegd en ja je koopt het in kleine hoeveelheden
LikeLike
Goede morgen Edward, saffraan, ja mijn moeder gebruikte het wel in de keuken. Als dessert kregen we soms zoete saffraanrijst met kaneel, heerlijk was dat. Zelf heb ik het nog nooit gemaakt, maar ik heb in mijn kruidenvoorraad nog wel een envelopje met een paar saffraan meeldraden.
Een fijne vrijdag gewenst.
LikeLike
Mooie foto! Heel soms gebruik ik het in een gerecht, maar als ik er dan over nadenk hoe kostbaar het is, voelt het eigenlijk absurd om dit in het gerecht te doen. Koken met goud. 😉
LikeLike
Dag Edward,
wat een bijzonder kruidje is het toch… nou ja… kruidje?? Het zijn meeldraden, mag je die dan wel kriuidjes noemen?
Maar goed… ik heb een miniminimini doosje met wat van die draadjes er in… Dat kostte al aardig wat.Ben er erg zuinig mee.
groetjes!
LikeLike
Ik zag eens een docu over de oogst en verkoop. Duur spul inderdaad.
LikeLike
Ja het is een dure hobby nou dan maar niet hoor denk ik dan maar……
LikeLike
Een product zo duur als goud. Daarom is er ook zoveel valse saffraan te koop. Je weet het dadelijk als je de prijs ziet.. alles wordt tegenwoordig kunstmatig nagemaakt. Dus aandachtig blijven bij aankopen.
LikeLike
Engelengeduld en vlugge, precieze vingers heb je nodig om dit lekkere maar dure kruid te plukken. Sommige plukkers bewaren dit kruid als levensverzekering!
LikeLike
Edward je hebt ons wederom iets interessants geleerd.
Het lijkt zo eenvoudig “saffraan oogsten” Maar het is een’ hel of a job’.
Wij gaan gewoon naar de super en halen even saffraan, maar zo eenvoudig is het dus niet
LikeLike
Klein, maar fijn. Mooi!
LikeLike
Duur detail!
Lie(f)s.
LikeLike
Heel lekker in de rijstpap 🙂 Gelukkig heb je dan niet veel nodig gezien de kostprijs.
LikeLike
Dat s een leuk weetje én een leuke foto van dit ‘gouden’ product !
LikeLike
Prachtige foto!
LikeLike
Eens een reportage over gezien. Ja dat is echt goud. Zeer mooie foto met prachtige kleuren.
LikeLike
Het is heerlijk en mooi.
LikeLike
Dat is een knappe en lekker kleurige foto. Ik heb het spul nog niet eerder gezien of in handen gehad.
LikeLike
Ik zag inderdaad geen foto, maar dacht dat het wel zichtbaar zou zijn op mijn computer en wilde straks kijken. Nu ook zichtbaar op mijn smartphone. Dure draadjes! Maar blijkbaar wel terecht
LikeLike
ja nu is dat dure spul goed te zien Edward , mooie opname
LikeLike
Mooie foto met interessante informatie Edward
prettige dag
LikeLike
Mooi gefotografeerd en mooi je uitleg erbij Edward.
Ik heb er eens een reportgage van ge zien op t.v.
Groetjes Tinie
LikeLike
Nog nooit gehad…ook veel te duur haha
Maar wel een mooie afbeelding
LikeLike
Heel erg dure slierten. Wist ik niet. Wel mooi om zien.
LikeLike
Hehe nou zie ik pas. Dat spul kost zeker duur. Ik heb niet voorover om te kopen. Mooi gedaan met ronde foto. Ik wist hoe het eruit zag.
LikeLike
Ah ja! nu is het goed te zien.. heel apart spulletje hè, dat!
LikeLike
heel mooi edward, ik gebruik het als ik paella maak 🙂 soms ook wel wat koenjit hoor, stttt tegen niemand zeggen 🙂
LikeLike
Prima foto
LikeGeliked door 1 persoon
Knappe foto !! Edward thanks
LikeGeliked door 2 people