31 thoughts on “Verleden tijd?

 1. Ik vind dit alles echt gewoon veel te ver gaan. Deze mensen zouden zich eens in moeten lezen over Sinterklaas en zijn Moren. Dan zouden ze misschien zien dat ze de helpers waren van de Sint uit dank voor zijn hulp.
  Eerst vielen ze over zin zwart uiterlijk, toen over de oorringen en de rode lippen en nu zelfs over de kroespruiken. En het ergste is: Onze overheid gaat er ook nog in mee. Er worden zelfs winkeliers bedreigd omdat ze een zwarte piet in de etalage hebben.
  Ja, ik denk inderdaad dat het verleden tijd gaat worden Ed. Echt heel jammer!
  Lieve groetjes, Helma

  Like

 2. Onbegrijpelijk dat zelfs boeken over/met zwarte piet uit de bieb worden verwijderd. Omdat een minderheid dat wil, terwijl we in een democratisch land leven.
  Ik denk dat Sinterklaas wel blijft bestaan. Hoe het met zijn personeel afloopt…
  Zoete groet ♥

  Like

 3. Hoop het niet.
  Het blijft toch een kinderfeest, kinderen oordelen niet naar kleur en vinden het gewoon spannend.
  Ook de kinderen uit mijn omgeving met een kleurtje (of mag je dat ook niet meer zeggen?) 😦

  Like

 4. Sinterklaas blijft heus wel komen alleen zal het uiterlijk van zijn personeel wijzigen.
  Dat boeken uit de bieb worden verwijderd begrijp ik echt niet.
  Ik meen begrepen te hebben dat Jip en Janneke er wel blijven staan. Zot idee, alleen omdat het rolbevestigend zou zijn.

  Like

 5. ha die Edward
  ook hier zijn alle dagen gelijk , omdat ik op SPL om de 3 weken een vrij weekend had , zeg ik sinds ik met pensioen ben , ik leef nu in 1 lang vrij weekend 😁
  ja mooie kunstwerken in de pps , ik lees soms nog wel een boek
  fijn weekend groet

  Like

 6. Het is jammer voor ons volwassenen dat tradities verdwijnen of veranderen. Ik geloof echter dat de kinderen waar het nu om gaat er geen last van hebben. Zij weten niet beter en het Sinterklaasfeest blijft toch bestaan, met roetpieten of welke kleur dan ook. Ik heb er wel moeite mee dat boekjes verdwijnen, het hoort bij onze geschiedenis dus laat dat blijven. Ook Jip en Janneke die mijn kleindochters helemaal leuk vinden……..

  Like

 7. Ik bedacht me vandaag, dat als er een Amerikaan iets negatiefs zegt over Zwarte Piet, er meteen actie wordt ondernomen om die traditie te laten verdwijnen.. maar als er uit Amerika iets overwaait als Zwarte Vrijdag, het hier ook ineens, zelfs in coronatijd, alle achterlijken naar de winkels trekt..! 😉
  Laat het gewoon ‘Sinterpieten worden’.. zijn we van het gezeur af!

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik hoop echt dat dit nooit verdwijnt ! Een kind ziet er totaal niets verkeerd in. Het zijn altijd een paar gefrustreerde loozers die alles moeten aanklagen en buiten proportioneel moeten opblazen. Hebben die gif kikkers niets beter te doen ?? Zo vraag ik me soms af…

  Like

 9. Sinterklaas zal blijven maar feest wordt herschreven door mensen die de geschiedenis en haar volksgebruiken wil dood zwijgen. Zijn er nu geen belangrijkere problemen dan de helper van de Sint. Dat e eens wat deden aan armoede! Boekjes zwarte piet uit bibliotkeek…je haalt toch geen boeken weg over e slavenhandel.. die dingen kan men niet goedkeuren maar men moet daarom toch geen boeken weghalen. Filmen blijven toch ook. Ik vind dat we in een gekke wereld leven. Het is begonnen en waar gaat het stoppen.

  Like

 10. Ik denk het haast wel zeker. Dit beeld verdwijnt net als vele andere dingen waar we mee opgegroeid zijn.De wereld zal nooit meer hetzelve zijn. Ieder woord of beeltenis moet vooraf gaan met de overdenking “kan dit nog wel”.
  Waar het eindigt weten we gelukkig nog niet. Maar dat het er niet beter op wordt is een ding dat zeker is. Spijtig😕

  Like

 11. Ach een kinderhand is gauw gevuld… Sinterklaas zal gewoon blijven bestaan en wij grote mensen moeten er niet zo’n probleem van maken.
  Heerlijke foto Edward… om bij weg te dromen !!
  Lieve geniet groetjes, Anna 🤗

  Like

 12. ik hoop het niet Edward
  maar Leo zei het al , er zijn zotten die zich niet aan onze geschiedenis en gebruiken willen houden , dan ben ik zo van rot dan op 😦 bah bah
  rustige middag groet

  Like

 13. Handen kunnen niet meer worden gegeven nu, gelukkig is er de handschoen tussen.
  Onlangs zei kleinzoon dat hij ‘zwarte piet’ veel leuker vindt dan de ‘roetpiet’. De waarheid komt een kindermond.

  Like

 14. Goede morgen Edward, ik vind het triest dat een oud feest zoveel weerstand op gaat wekken . Wij vieren Snieklaas en ik zal nooit de kerst ‘vervuilen’ met cadeautjes en gekke rijmpjes. Juist het sinterklaasfeest is prima geschikt om elkaar een beetje te plagen, dat zou ik met kerst nooit doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.