Baardagame

De Baardagame is een hagedis,
die in woestijnachtige gebieden van Australië voorkomt.
Hij jaagt op prooidieren, maar eet ook wel
bloemen en plantdelen.

33 thoughts on “Baardagame

 1. Toen ik die naam tegenkwam in de mail met je aankondiging had ik al iets van: Wat is dit in hemelsnaam???? Als je het snel leest staat er “baardagame” dus ik dacht gelijk aan een lange baard die getrimd moest worden ofzo 🤣😂 en nee, ik heb geen teveel champagne op want was werken hahahaha….
  Nu weet is dus dat het een hagedis is en wat voor een! Mooi geplaat Ed 🙂
  Lieve groetjes, Helma

  Like

 2. Ik las “baarddame.” De laatste tijd verlees ik me vaker. Zal de leeftijd wel zijn óf de noodzaak van nieuwe glazen in m’n bril… Wat een schoonheid van een reptiel. Het lijkt net of-ie uit m’n laptop komt zetten. Schitterende foto! Heb je de foto achter glas genomen? Daar zie ik niets van… Dag Edje, gezond het oude jaar uit.
  Lieve groet ♥

  Like

 3. Goede middag Edward, een mooi portret van dat dier. Ik houd zelf meer van huisdieren die aaibaar zijn en dat ook fijn vinden. De agame lijkt me niet zo’n dier al zal hij voor de liefhebber wel interessant zijn. Maar echt aaibaar ziet hij er niet uit.

  Like

 4. Wat een knapperd Edward. Ik heb bewondering voor reptielen en amfibieën. Ze zijn niet bepaald moeders mooiste, maar behoren wel tot de sterksten der aarde.
  Mooie weergave

  Like

 5. Mijn neef heeft er gehad.. in een groot terrarium in z’n woonkamer.. ik vond het maar griezels hehe. Maar fotogeniek is ie wel op jouw foto.. maar dat kan natuurlijk aan de fotograaf liggen! 😉

  Like

 6. ha die Edward , wat heb je die schoonheid schitterend in beeld gebracht
  ik zag ze wel in de dierentuinen , maar zo mooi in beeld is een ander verhaal 🙂

  rustige maandag groet

  Like

Reacties zijn gesloten.