Kapsalons moeten weer open!

Het wordt hoog tijd dat de kapsalons weer open gaan.

Anders vrees ik, dat een groot aantal,
de deuren voorgoed zullen moeten sluiten, ze redden het gewoon niet meer.

Dan zullen de Dames net als in de jaren ’70 weer een pruik moeten dragen,

en de Heren, een kaal hoofd scheren, met een hoge hoed op.

Het is eigenlijk ( voor mij althans ) niet te begrijpen.
Afgelopen week moest ik voor controle naar de KNO arts.
Hij mondkapje, ik mondkapje, en dat was voldoende,
terwijl het toch een contactberoep is.
Bij de kapper gebeurde ( toen ze nog open waren)
precies hetzelfde, en dát mag nu niet, dat is toch willekeur?

Ik moet er van op de ……


41 thoughts on “Kapsalons moeten weer open!

 1. Ik ben het met je eens hoor Ed en gelukkig mogen de kappers vanaf volgende week dinsdag (2 maart) weer open. Ik vind ook dat de terrassen/restaurants weer open moeten want echt, je kan daar gewoon veilig zitten. Er zullen evengoed heel veel bedrijven kapot gaan door deze crisis 😦
  Leuke foto’s en jij kon in ieder geval naar de kno. Ik werd hier afgebeld!
  Lieve groetjes, Helma

  Like

 2. Mijn kapper had twee filialen waarvan hij er eentje definitief heeft moeten sluiten.
  Wat betreft de maatregelen die hij nam heb ik me in zijn zaak nooit onveilig gevoeld.
  Morgen eerst maar eens horen onder welke voorwaarden er gewerkt mag worden.

  Mooie toiletpot. Op ons toilet ligt een boekje ‘het kleinste kamertje’ daar staat deze niet in.

  Like

 3. Dag Edward,

  helemaal met je eens: open die tent!
  Ik vind het zo erg, dat er een heleboel zaken gewoon (nou ja… noem dat maar gewoon) over de kop gaan.
  Echt heel ERG!!

  Groet van Marlou

  Like

 4. Goede morgen Edward, dat gebloemde toilet is prachtig. In mijn studietijd, had een vriendin kamers in de buurt van het concertgebouw in Amsterdam, daar had ze een delfts blauw gebloemd toilet, ook zo mooi om te zien. En wat de lockdown betreft, ik zal blij zijn als ik weer gewoon mag gaan zwemmen, en als alle zaken weer open mogen. Fijne maandag gewenst.

  Like

 5. Voor veel bedrijven staat het water aan hun lippen momenteel, waaronder die van mijn eigen zoon. Ik zou willen dat het vaccineren veel sneller zou gaan en er daardoor weer meer kan en niet allerlei bedrijfstakken straks met enorme schulden zitten die ze ooit toch weer terug moeten betalen, ook al helpt het nu te overleven.

  Like

 6. Zo veel verschillende regeltjes die dan ook aanhoudend veranderen ..Het is de kleine groep die alles in het honderd laat lopen Alle mensen die niet mogen werken zien het niet meer zitten.. Alle rekeningen moeten betaald worden en er komt geen geld in het de lade.

  Like

 7. ja zo krijgt de scanner de kans zijn kunsten te vertonen
  en die boekjes staan vol met die kunstwerken , zo ik denk er komen er meer 🙂

  Like

 8. Zoals ik begreep hebben ze naar je geluisterd Edwin. Ik denk dat een lintje voor jou nu wel in het verschiet zit. Is het niet van de Koning dan wel van de kappers voor zo’n voorvechter. 😂😂

  Like

 9. Ik kan je heel veel kapsalons tonen die met de corona maatregels echt wel een loopje nemen hoor… Er zijn er zelfs veel die nu (illegaal natuurlijk) bij hun klanten aan huis gaan kappen (én een maandelijkse tegemoetkoming op de koop erbij krijgen !) Het is echt niet overal bij de kappers/kapsters kommer en kwel hoor …

  Like

 10. Alles is dicht maar Schiphol is open. Dat valt toch niet te rijmen?
  De kappers hadden het goed voor elkaar. Net als de restaurants. Het vaccineren gaat zo l a n g z a a m…. Gooi die kapsalons maar open. Zowel het personeel als de burgers staan te trappelen. Geweldige foto’s! Vooral de wc. Is dat nou een duo-poeper? In Noorwegen vinden ze dat trouwens normaal (-:
  Dag Edje, blijf gezond en lieve groet ♥

  Like

 11. Mooie en toepasselijke foto’s bij je noodkreet.
  Niet alleen de kappers dreigen te verzuipen, ook veel winkeliers dreigen het loodje te leggen als er niet snel verruimingsmaatregelen komen.

  Like

 12. Mooie foto’s Edward!
  Ik liet mijn haar het laatste jaar vergrijzen omdat ik toch niet naar de kapper kon. En weet je, het is mooier dan ik dacht, dus ik denk dat de kapper mij niet zoveel meer zal zien.
  Maar inderdaad, velen zullen sneuvelen… ik hoop voor hen dat ze binnenkort open mogen. Dat kan mits goede voorzorgen. Het is jammer dat men niet meer met tests heeft ontwikkeld. Naar verluid zouden wij op de scholen in België nu een speekseltest thuis mogen afnemen. Doe je zelf, ‘s morgens bij het ontwaken. Beetje als een zwangerschapstest. Vind ik een goed idee, want die hersen- en/of keelkietel vind ik maar niks.

  Like

 13. Zelf ging ik altijd naar een kapperszaak. Bij het woord kapsalon had ik de indruk dat je structureel teveel betaalde en nu kunnen ze dat inleveren. Niet leuk natuurlijk. Ik knip al een jaar mezelf, zo moeilijk is dat niet. Deed ook al jaren m’n eigen nagels en daar werd ook nooit over geklaagd door de nagelknipsalons. Net als de meeste andere mannen scheer ik ook mezelf. Ben ook jaren thuis geknipt door iemand die in een dure kapsalon werkte. Denk overigens wel dat veel goed coronaproof te regelen moet zijn. Aan de andere kant zag ik weer mensen filewandelen op de stadswal. Op die manier krijgen we het virus er cht niet onder.

  Like

 14. Ja Edward ik ben het helemaal met je eens.Te treurig voor woorden is het.ik zal me niet verliezen in superlativen maar het is bijna misdadig wat die arme middenstanders word aangedaan !

  Like

 15. Ja sommige dingen zijn niet te snappen, maar wat ik wel snap is dat we er zonder regeltjes nooit vanaf komen…dan maar een coronakapsel 😉
  Mooi klein kamertje 😉
  Fijne avond

  Like

 16. Kapsalon duurt zeker heel lang voor de open gaan. Het is ook besmettelijk bovenop te knippen. Maar vaak hebben mondkapje plastic voor de hoofd zitten. Leuke foto’s heb je weer gemaakt. Uit vroeger tijden!

  Like

 17. Gelukkig hoef je bij je laatste foto geen mondkapje op, alhoewel misschien toch handig voor de neus.
  Maar zonder dollen, ik weet het ook niet meer. De besmettingen blijven wel stijgen.Ik verwacht niet veel goeds dinsdag a.s.
  Voor de kleine ondernemers is het een ramp. Voor mij niet, maar dat is persoonlijk.

  Like

 18. Het zal wel om de hoeveelheid keren dat je gaat gaan.. naar de tandarts om het half jaar.. naar de kapper wel wat vaker. En die verplaatsingen.. daar gaat het om, die moeten zo min mogelijk plaatsvinden. Wat niet wil zeggen dat ik niet graag zou hebben dat ik naar de kapper kon hoor.. niet alleen omdat ik nu bijna staartjes kan maken hehe, maar ik leef met die mensen mee, met álle mensen die hun zaak naar de klote zien gaan nu! Het is helaas wat het is.. voorzichtig zijn om die derde golf te voorkomen en vooral flink door vaccineren. Want anders moeten we allemaal weer meeleven met het zorgpersoneel dat hun benen uit hun gat loopt hè!
  Prachtige wc op die laatste foto! 🙂

  Like

 19. Mag ik wat zeggen. De speeltuinen zitten vol, in het bos moet je je om de vier meter verstoppen achter een boom….. de avondklok….. ik geloof niet meer in coronaregels….. Ik ben het allemaal beu….

  Like

 20. mooi kamertje 100 Edward
  ja ook ik zie niet overal de logica van de hoge heren en dames in
  ik was onlangs bij de dermatoloog voor controle net zo veel contact als bij een kapper en wie weet wel meer ook
  en als de kapper open gaan , gaan de pedicuren dat dan ook , want die heeft mij vorige maand afgebeld 😦

  Like

 21. Hi Edward,

  Eens met je standpunt.
  Ook de fysiotherapeuten zijn tenslotte gewoon open.
  En als we het toch oven een contactberoep hebben dan is dat er echt 1.

  Puike serie trouwens, heerlijk nostalgisch, net als mijn haar op dit moment 🙂 ziet er een beetje verwilderd of zal ik zeggen flower power uit 🙂

  Fijne avond en LG,
  Karina

  Like

 22. Ik heb mijn heel leven niet zoveel dingen gedaan die niet mogen als tegenwoordig ,simpel omdat alles wat normaal was niet meer mag.

  Like

 23. Bij de kapper blijf je wel langer dan bij de KNO, dus de besmettingsgraad stijgt wel. In BE zijn ze nu een week terug open onder strenge voorwaarden. Maar het is inderdaad voor vele beroepen een probleem…
  Knappe foto’s hoor!
  Maar ik droeg in de jaren ’70 toch geen pruik 🙂 !

  Like

Reacties zijn gesloten.