Maartse vlieg.

De Maartse, ook wel Zwarte vlieg genoemd,
komt voornamelijk aan het begin van de lente voor.
Een replica van het beestje, wordt vaak gebruikt bij het vliegvissen.
Gebakken bokkingen en gerookte palingen, trappen erin hoor!


33 thoughts on “Maartse vlieg.

 1. Kenonne Ed!!! Dar is nog eens een scherp exemplaar. Uiteraard even mooi bestudeerd in de vergroting ๐Ÿ˜‰ Pracht van een foto.
  Lieve groetjes, Helma

  Like

 2. Vliegen zie ik liever gaan dan komen, al helemaal als ze op eten/voedsel zitten. Te bedenken waar ze daarvoor overal hebben op gezeten, thanks but no thanks.
  Los daarvan is dit wel een knappe close-up.

  Like

 3. Goede morgen Edward, ik heb gelukkig overal in mijn huis horren voor ramen die open kunnen, als er soms eens een vlieg binnen is komt die waarschijnlijk door de deur naar binnen. Maar ze zullen vast ook wel nuttig zijn. Ik las eens een spreuk die zei dat de muggen geschapen waren zodat de mensen minder kwaad over de vliegen zouden spreken. Nou ik heb ze beiden liever niet binnen in mijn huis. Fijn weekend gewenst.

  Like

 4. ohhh ja die zie je veel, ik dacht dat het roofvliegen waren, mja dat kan natuurlijk ook zwarte roofvliegen ๐Ÿ™‚ je hebt ‘m mooi gevangen edward, wat een kleurtjes op die vleugeltjes hรฉ

  Like

 5. Ik zal er maar niet aan denken dat deze lekkere vissen zich volgepropt hebben met dit soort vliegen…. ha ha ha…. Maar goed, insecten eten is de toekomst (zeggen ze toch).

  Like

 6. Hi Edward,

  Ik vind het een prachtige plaat maar hij is zo goed dat ik er spontaan de kriebels van krijg ๐Ÿ™‚

  LG, Karina

  Like

 7. Heel mooi dit beestje Edward Weer die moeilijke vraag :welke instelling ?? Vervelend he maar kan het niet laten Spijtig !! Groetjes ikkewilly

  Like

 8. Edward ik ben geen liefhebber van vliegen en muggen. Ik vind ze irritant en als er eentje in huis komt gaat hij of zij eraan.
  Maar daarom zijn ze wel heel bijzonder ze op een foto te zien. Dan kijk je er toch anders tegenaan

  Like

 9. Ik zag het ook van deze beestje. Zo smal beestje om te zien. Wat heb jij mooie foto gemaakt. Het is wel helemaal zwart. Door glimmende kleur komt door de flitser van je camera. Fijne dag verder.

  Like

 10. Prachtfoto, je hebt de iriserende kleuren in de vleugels prachtig ‘gevangen’. Geen wonder dat zelfs GEBAKKEN bokkingen en GEROOKTE palingen hier in trappen! *lol*

  Like

 11. Had wel onlangs een zwarte vlieg gezien maar de vleugels is anders dan bij jou. Waarschijnlijk heb ik dan een ander soort ontmoet. Jij heb deze wel heel erg mooi in beeld gezet.

  Like

  • Toen je ‘m ontmoet hebt, heeft ie zich dan niet netjes voorgesteld? wat een onbeleefde vlerk.. offee euhm.. vlieg! ๐Ÿ˜‰

   Like

 12. ha die Edward
  beestje is wat laat , maart ligt alweer ff achter ons ๐Ÿ™‚
  maar ook in mei is het een heel mooi beestje , en je wist het schitterend vast te leggen
  voor de visjes er mee aan de haal gaan ๐Ÿ™‚
  ja een mooie pps vol mooie tulpen en hyacinten
  zaterdag 15 graden zondag 25 graden maandag 17 graden hihi
  we wachten het af

  Like

 13. Nou, maartse is mooier, want hij is dus niet helemaal zwart.. er zitten mooie kleurtjes op z’n vleugeltjes! En jij had ‘m er weer heel mooi op!

  Like

Reacties zijn gesloten.