Onteigenen boeren.

Er zijn vergaande plannen, om een deel van de boeren te onteigenen,
dit om de uitstoot van stikstof te verminderen.
Je zult maar een veehouderij van grootvader, vader op zoon hebben,
dan is het een hard gelag.
Of het nu wél of niet nodig is, ga ik verder niet op in.
Wel vind ik het vreselijk dat zoiets typisch Nederlands,
als koeien in de wei, ook alweer dreigt te verdwijnen.30 thoughts on “Onteigenen boeren.

 1. Ben het totaal niet eens met wat ze van plan zijn want ze geven nu wel heel veel hun de schuld van alles maar er zijn ook anderen die troep geven aan het klimaat. Men moet dus de boeren niet zo gaan vloeren. Steeds minder koeien zie je al in de wei en dat maakt mij erg triestig daarbij. Ik zie ze graag en ook de boeren.

  Like

 2. Weet je Edward, de koe brengt ons melk, kaas etc en dat blijft veelal in Nederland. De varkens brengen ons alleen hun vlees en dat gaat grotendeels naar het buitenland. Daarom hoop ik dat het niet alleen de koeien zijn want die brengen ons veel meer.

  Like

 3. Nederland is een vreemd land aan het worden Edward, wij kunnen niet zonder de boeren, de megastallen mogen verdwijnen maar de kleinschalige boeren mogen blijven alsjeblieft haal dat niet weg,
  zó mooi om te zien koeien in de wei

  Like

 4. ha die Edward
  mooi te horen dat je m’n foto’s mooi vind
  ja er groeien daar flinke vruchten zoals kallebassen en die wil je echt niet op je bolletje 🙂
  fijne middag groet

  Like

 5. Zo’n plaatje met de koeien in de wei dat mag/kan toch niet verdwijnen 🤔 er veranderd al zoveel. Én niets mag meer. Want het lijkt wel of iedereen zich aangesproken voelt…
  Fijne dag vandaag

  Like

 6. Als je het vergelijkt met vroeger, zie je nu toch al verdomde weinig koeien in de wei. En dat is het probleem. Grote stallen vol met dieren, die produceren meer stikstof dan die koeien en varkens in de wei. Alleen, voor al die beesten in de stal die hutje mutje staan, is buiten geen plek meer.

  Like

 7. Er liggen op diverse vlakken grote uitdagingen te wachten. We zullen er op de een of andere manier al polderend uit moeten komen, en dat gaat altijd gepaard met pijn. Voorlopig hoop ik dat de koeien nog lang de wei in mogen.

  Like

 8. ja Edward , dat begon al in de jaren ’60 met de EU , alles goedkoper uit Verweggistan , doorgedraaide groente en fruit bij de veilingen
  ik ben geboren op de Haarlemmerdijk , en was tot ’76 vee verzorger , tot de klad er echt in kwam voor een niet boeren zoon
  en kijk nu , nu zeg ik misschien nooit meer ” koeien in de wei , Karel blij ” 🙂

  triest

  Like

 9. Prachtige foto. Ik woon in Nederland in een oude polder tussen de boeren. Ik moet er niet aan denken dat de koeien daar zullen verdwijnen.

  Like

 10. Om te huilen. . . is er geen andere oplossing voor het verminderen van die uitstoot. Nu geloof ik
  echt niet dat de boeren voor alles verantwoordelijk zijn.

  Like

 11. alles verandert Edward

  het is natuurlijk nodig om de veeteelt aan te passen, maar voor mij is onteigenen wel het laatste..

  vreemd genoeg is komt dit bij ons niet ter sprake

  groeten

  Like

 12. Ik weet niet of het echt nodig is, ik hoop van wel voor hen die dit lot ten deel gaan vallen, dat men er later niet achter komt dat het eigenlijk niet nodig was……..

  Like

 13. Tout ceci est triste car voir des vaches dans un pré est non seulement agréable mais fait partie des paysages de nos campagnes. Je suis pour la liberté des vaches mais contre l’épandage de lisier dans les prés et champs car ça pollue largement plus que les bouses de vaches dans les carrés de pré où elles sont installées dès la belle saison. Non seulement ça dégage une puanteur pénible mais en plus ça amène des mouches jusque dans les maisons et ça c’est franchement insupportable. Je sais de quoi je parle, je vis dans un village rural de 1400 habitants où il y a quelques exploitations et certains jours, quand je me balade, je suis incommodée par ces odeurs. Je suis également incommodée par les pesticides balancés à tour de bras qui font qu’il n’y a plus ni coquelicots ni bleuets dans nos campagnes.

  Like

 14. Ik ben tegen het onteigenen van alle boeren. Ik ben wel ervoor dat de megastallen gesloten moeten worden. Dat is vleesindustrie en dieronvriendelijk, zelfs mishandeling. Bovendien is dit puur voor export en vermoedelijk in handen van investeerders geen boeren

  Like

 15. Als de dieren op de boerderijen niet meer buiten mogen dan vind ik dat erg. Opgesloten in duistere stallen op roosters liggende, nee dat is geen vooruitgang. Dat ze die grote firma’s eens onder handen nemen. Die vervuilen nog veel meer dan de scheten van enkele koetjes.

  Like

 16. Ik begin me te realiseren, dat er veel “dingen” , die al verdwenen zijn, niet meer terug zullen komen en dat de wereld nog meer zal veranderen. Dat houden we niet tegen en ik denk dat we dat in veel gevallen ook niet moeten willen. Desalniettemin moet ik vaak wel even slikken en vraag ik me bij nieuwe maatregelen vaker af of het wel een juiste beslissing is 🤔😳😁

  Like

  • Ik ben het je eens hoor Margriet, de veranderingen gaan erg snel.
   Vaak moet ik even denken aan het dorp van Wim Sonneveld “ik was een kind, hoe kon ik weten, dat dit voergoed voorbij zou gaan”

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.