27 gedachten over “Oppassen!

 1. Bij ons zie je overal. Uit de buurt blijven van berenklauw. Daar kun je wel goed ziek van worden. Wel mooie foto geworden. Prachtig gezicht. Fijne dag.

  Like

 2. Al zijn ze gevaarlijk, toch zijn ze mooi om te zien, en de foto die je maakte zo met de molen, is ook geweldig.

  Like

 3. Ieder zal het ondertussen wel weten.dat de berenklauw gevaarlijk is. Blijf er dus beter af. Nochtans er moeten verschillende factoren samen komen om gevaarlijk te zijn. Het melksap van de plant op de huid krijgen als de zon schijnt geeft brandwonden als je dan gaat zwemmen in de zon wordt het levensgevaarlijk. Krijg je toch sappen van de plant op je huid, ga dan dadelijk uit de zon en spoel de huid overvloedig met water en blijf volgende uren uit de zon. Licht je kinderen in als ze op kamp gaan of gaan zwemmen op plekken waar de berenklauw groeit langs de waterkant.

  Like

 4. Ze zijn prachtig om te zien in alle vormen vanaf de knop tot aan het uitgebloeid zijn. Hier in de buurt is een heel bos er mee dat blijft een mooi gezicht.

  Like

 5. Een gevaarlijke plant, maar je hebt het mooi gefotografeerd ! Samen met de blauwe lucht is dit best wel een leuke foto geworden !

  Like

 6. Wat een prachtige oer-Hollandse plaat Edward!
  Dat van die reuzenberenklauwen, dat zal iedereen inmiddels wel weten.. ze mogen eigenlijk ook niet meer, maar op plaatsen waar de mensen er nauwelijks bij kunnen komen, zie je er nog wel.. en eigenlijk gelukkig maar.. want het zijn prachtige grote planten. Eígenlijk krijg je van de planten zélf geen brandblaren.. maar als je sap ervan op je huid hebt, zet zonlicht dat dus om in zo’n brandwond. Dus heb je per ongeluk van dat sap op je gekregen, de huid uit de zon houden en rap naar huis om de boel af te spoelen. 🙂

  Like

 7. Goed dat je dit weer eens aankaart.
  Je denkt altijd dat iedereen dit wel weet, maar tegenwoordig hebben niet alle mensen kennis van de natuur.
  Heel mooi is dat je die molen erbij gefotografeerd hebt.
  Prachtig

  Like

 8. ja Edward , het zijn schitterende planten vind ik , maar ik houd m’n afstand 🙂
  je hebt het zo samen met de mooie molen en lucht schitterend in beeld gebracht

  Like

Reacties zijn gesloten.