Wondertje

De Passiflora, is weer zo’n wondertje van Moeder natuur.

Daarbij zijn ze ook nog heel fotogeniek.

Ze bloeien van juli tot en met september, en dan komen de vruchten.
Dat die zó groot waren, wist ik niet.

29 gedachten over “Wondertje

 1. Het is zeker wonder dat deze passiebloem nog bloeien. Prachtig om te zien. Vrucht is zeker laat nog in september te zien. Heel mooie foto’s geworden. Fijne avond.

  Like

 2. In het tuintje van mijn vader groeiden deze planten ook… ongeveer 50cm naar links, rechts, onder en boven groeien ze elke dag… na enkele weken hebben we die woekeraars definitief uitgeroeid… Maar ze leveren wel mooie bloemen & fruitige foto’s op !

  Like

 3. Ja, dat zijn echt wel bijzondere bloemen hè.. een wondertje inderdaad! Bij een tuin hier in de buurt groeit ie ook.. en nog een andere soort.. die is iets eenvoudiger van bloem, maar ook mooi.

  Like

 4. Bijzondere bloemen, bijna te mooi om echt te zijn, denk ik wel eens.
  Wij hebben er sinds vorig jaar ook eentje in de tuin, maar die wil nog niet echt aanslaan. Meer dan één mager bloemetje heeft er nog niet in gezeten.

  Like

 5. Mooie foto’s van de passieflora. Ooit had een vriendin, op de lagere school, een spreekbeurt over die bloem gehouden. Hoe die aan die naam kwam ik weet het niet meer precies maar dat is natuurlijk wel op te zoeken, het had in ieder geval te maken met de aantallen drie, vijf en verder weet ik het niet meer. Ik wens je een fijne namiddag en avond toe.

  Like

 6. Les fleurs de la passion sont toujours très photogéniques quelle que soit leur couleur. J’en ai eu des roses mais j’ai tout retiré car avec un seul pied j’avais déjà tout un côté de clôture envahi.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.