Vast, maar niet zeker!

Je legt je scooter vast met een groot slot,
maar dan is het nog niet zeker, dat ze hem niet jatten.
Zulke dieven gebruiken geen breekijzer, maar een bahco.
De aansteker heb ik laten liggen, i.v.m. eventuele vingerafdrukken.

Vast maar niet zeker

35 gedachten over “Vast, maar niet zeker!

  1. Zucht…….. het is helaas maar al te waar en er wordt echt veel gejat.
    Tekort politie om ook maar eens in burger te kunnen surveilleren. Zucht.
    Lieve groetjes, Helma

    Like

  2. Inderdaad er is niet meer veilig op straat.Verleden jaar hebben ze mijn bloemen op de vensterbank vakkundig gestolen.Bakken laten staan maar bloemen weg zonder een snuifje z

    Like

  3. Echt niet normaal meer, in wat voor land leven wij.
    En maar zeggen dat het veiliger is in Nederland, en dat er minder wordt gestolen.
    Nou mooi niet dus.
    Groetjes Irma

    Like

  4. Ik weet wel … het is een kwestie van ‘mens erger je niet, verwonder je slechts’… maar dit kan me zo boos maken…. ik zal nooit begrijpen waarom bepaalde mensen niet met hun gore klauwen van andermans spullen af kunnen blijven….

    Like

  5. Alles wordt gejat! Maar da’s niks nieuws.. ik ben weleens na een openluchtconcert teruggekomen bij m’n brommer en toen zat ie met een extra slot aan het fietsenrek vast.. maar dat was míjn slot niet..! Ik was toen 18 of zo.. dus da’s 40 jaar geleden. Een kennis die net langs liep heeft dat vreemde cijferslot gekraakt, die was daar goed in, dus ik kon naar huis. Denk dat als ik die brommer daar achtergelaten had ik ‘m kwijt geweest was. Nog geen twee weken later was ik voor een vergadering van het vakantiewerk wat ik deed in het Hof in Dordrecht, zette m’n brommer buiten op slot met ook zo’n zware ketting, kwam ik na afloop terug buiten was dat slot weg.. maar die brommer stond er nog.. had ik ‘m bijna op heterdaad betrapt? weet het nog steeds niet! Kostte me wel een nieuw slot pfff.
    Dieven zien altijd wel een mogelijkheid hetgene dat ze willen hebben te jatten.. maar een scooter zonder voorwiel.. die is in een busje gezet denk ik.. hoe kom je er anders mee weg? Da’s een bende geweest en dan zie je ‘m meestal nooit meer terug.

    Like

  6. In en in triest. Vroeger was het niet nodig om ‘s-nachts de deur op slot te doen. Nu heb je meerdere sloten nodig om je dierbare bezit veilig te stellen. Maar…. De criminaliteit wordt minder vlgs. De kenners. Ik vraag mij af waar men dit op baseert.😕

    Like

  7. Hoewel het een slimme oplossing is, blijft het vreselijk.

    Mijn fiets zet ik met het frame ergens aan vast.
    Het risico om mijn wielen kwijt te raken blijft dan ook nog.

    Eerlijke groet,

    Like

  8. Hummm…. dat is zeker vreemd gezicht. Het kan gewoon niks meer laten staan. Zijn nog slim om te stelen zo. Wat schande. Alleen nieuwe band kopen? Dag scooter.

    Like

  9. Ja ik heb dat een keer eerder gezien, het voorwiel zat nog netjes aan het rek vast maar de rest was verdwenen. Je hebt er toch niet aangezeten, DNA ….

    Like

Reacties zijn gesloten.