Mineralen uit eigen verzameling 1

De afgelopen tijd heb ik mijn verzameling mineralen op de gevoelige plaat gezet, dit had ik al eens eerder gedaan, maar over een aantal opnamen was ik toch niet tevreden. Graag wil ik jullie de wondere wereld in kleur en vorm van mineralen en (half) edelstenen laten zien in een aantal items, waarvan hier het eerste. Het fotograferen van deze stukken is nog niet zo eenvoudig,en kost veel tijd voor je een beetje goede belichting hebt zonder al te veel reflectie.      

Hierbij wens ik tevens iedereen een heel fijn weekend!

Dit is een schijf versteent hout uit Arizona USA, en is ongeveer 27 miljoen jaar oud. De afmeting van dit stuk is, 50 cm breed, en 36 cm hoog,
en het weegt 12 kilo.
Versteent hout Arizona

Okeniet, vindplaats Phoona-India.
Mesoliet 

Waveliet.
Waveliet

Rozenkwarts.
Rozenkwarts

Rodochrosiet.
Rodochrosiet

Groene calsiet,….van mijn Zuster Ann gekregen tijdens een vakantie in Engeland.
Groene calciet 

Hondentandcalsiet
Hondentandcalciet

Gips.
Gips 

Gips – macro.
Gips-macro 

Rookkwarts ( Brazilië)
Rookkwarts

23 thoughts on “Mineralen uit eigen verzameling 1

 1. Had dit gemist Edward, echt een hele verzameling mooie stenen. Rozenkwarts ben ik gek op, die groene Calciet is ook prachtig van kleur, net zoals die Rhodochrosiet. Heb ook 2 kettingen van Rodoniet gemaakt. Rhodoniet en Rhodochrosiet behoren beide bij mangaan groep. Het verschil tussen deze twee stenen is dat Rhodoniet roze met zwart geaderd is en Rhodochrosiet roze is en soms wat witte adertjes heeft. De kleur van deze stenen is prachtig intens roze en veel feller dan de zachtroze kleur van rozenkwarts. Beide stenen helpen goed tegen geestelijke onrust en verwarring, ze geven rust en structuur, er ontstaat weer een grip op lichaam en geest. De rhodochrosiet heeft een uitstekende werking bij emotionele storingen die zich hebben vastgezet in het lichaam. De steen zal ervoor zorgen dat er op een heel zachte manier een doorbraak zal plaatsvinden en de blokkades opgeheven worden en energie weer goed kan doorstromen. Vooral de rhodochrosiet met witte adertjes erin is daar geschikt voor, en een goed energeleider. Ik wist niet dat Gips en Hondentandcalciet ook edelstenen zijn. Dat versteende hout is heel apart dat je dat hebt. Ben ook op Lesbos geweest in het versteende woud, ik zag een klein stukje los liggen op de grond en wilde het graag meenemen, maar als je gesnapt wordt bij de douane wacht je daar een gevangenisstraf haha, toch maar niet gedaan. Prachtig dat jij zo’n mooi stuk hebt!groetjesssssss Nicky

  Like

 2. Nou, die mogen er wezen zeg. Wat een pracht aan stenen. Dacht dat ik met mijn bescheiden opaaltjes wat had, wahaaa.Bewaar ze maar goed, een geweldige verzameling. Overigens die groene Calsiet is bijzonder mooi. Lief van je zus om je deze mee te brengen.Groetjes.

  Like

 3. @Gerrit: Bedankt voor je lovende woorden, het kost inderdaad nogal wat tijd om de foto te maken zoals je hem wilt hebben. De meeste stukken glinsteren en glanzen dat het een lieve lust is, en daardoor krijg je veel reflectie. Leuk dat Elly ook een verzameling mineralen heeft, misschien krijgen wij dat ook nog een keer te zien?

  Like

 4. Hier heb je ook weer veel werk van gemaakt,super weergegeven,hele mooie kleuren en compo’s,het is moeilijk om er zoveel dieptescherpte in te brengen,De schijf versteend hout is wel erg indrukwekkend,en de groene Calsiet vind ik ook heel erg mooi.Elly gaat vaak naar de Oude Aardein Giethoorn,daar kun je ook van alles zien, ook de versteend hout.Een huisvriend heeft ons entosiast gemaakt.Ik wens je veel plezier met het fotograferen van de overige mineralen Edward.Elly heeft ook een verzameling mineralen,misschien wat om er later op de kaart te zetten.Maar niet zo mooi als jij dat doet hoor.!! Lijkt mij veel geduld voor nodig,en een goede belichting,en een bijpassende achtergrond. Mijn complimenten EDWARD. Groetjes van gerrit en Elly.

  Like

 5. @Cibylle: We zijn toch op de wereld om mekaar, om mekaar, te helpen niet waar? Het doet mij goed dat je de foto’s mooi vindt hoor, bedankt voor je leuke reacties.

  Like

 6. Ik hou je space in de gaten, Edward. Ik ben benieuwd. Ik heb me met de andere foto’s ook enorm vermaakt hoor, prachtig! De "feed"tip was echt een goeie, nu begin ik space een beetje meer te volgen. Thanks xliefs

  Like

 7. Wat bijzonder Edward! heel mooi, vooral met die zwarte achtergronden. De Rodochrosiet lijkt wel een heel stuk rood vlees. Die je van Ann hebt gekregen vind ik toch wel de allermooiste.Fijne avond,Lfs Annelies

  Like

 8. Prachtige foto’s heb je er van gemaakt broer, uiteraard ken ik verscheidene stukken van je verzameling maar ik vind het echt mooi en boeiend om het hier te zien. Het is toch ongelooflijk dat zo’n stuk versteend hout zo’n 27 miljoen jaar geleden een boompje was, wat is de aarde al ontzettend oud. De foto van het Waveliet is echt een pracht geworden en zelfs gips is bijzonder mooi. Als je zulke schitterende stenen bekijkt en ze vast pakt dan voel ik me altijd nietig, zo ontzettend oud en zo mooi, de aarde zit vol schatten en gelukkig nog steeds, eigenlijk moeten we heel dankbaar zijn dat we hier een poosje mogen zijn, moeder aarde is geweldig!Dikke kus, zus Ann.

  Like

 9. Mooi Edward, het stuk groenwaveliet vind ik prachtig, hoewel de andere foto’s ook bijzonder zijn. Wat een gewicht heeft dat versteend hout, niet te geloven! Leuk dat je ons jouw verzameling laat zien.Weekendkus, Belia.

  Like

 10. Wat een mooie foto’s weer van je verzameling ,ik vind ze allemaal heel mooi maar de laatste is net een kunstwerk !maar roze is zeker een van mijn favorite kleuren dus de rozenkwarts vind ik ook echt super mooi .Als ik zo naar de foto van de Mesoliet kijk lijkt het wel of er poederdonsjes bij liggen ,echt heel mooi Liefs Elisabeth

  Like

 11. Mineralen heb ik nodig voor een goed functioneren van m’n lijf, verder hou ik me niet zo bezig met deze materie.Toch heeft het wel iets hebben met die kleuren, strakke hoeken en bijzondere structuren. Vooral de macro Gips vindt ik een boeiende foto. Ik zie er bloed en glazen tanden die hard in elkaar bijten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.