Sint Nicolaas is er weer!

Gisteren is in veel plaatsen, Sinterklaas weer aangekomen,
ook hier in Maassluis.
Zijn “medewerkers” ( je moet tegenwoordig zo oppassen)
waren zowel zwart als roetveegpieten, en die laatsten,
waren ook best lief hoor.

Sinterklaas 2019 (2)

Ze hadden het grootste plezier.

Sinterklaas 2019 (3)

Voor kinderen blijft het toch wel spannend.

Sinterklaas 2019 (1)

Waar blijft de Sint nou, zeker weer de weg kwijt!!

Sinterklaas 2019 (5)

Dááááág lieve Sinterklaas, vergeet je niet
om vannacht iets in mijn schoentje te doen?

Sinterklaas 2019 (6)

Kijk…..daar staat Edward!!

Sinterklaas 2019 (7)

Dat komt goed uit, ik moet eens een hartig woordje met hem praten, die ondeugd.

Sinterklaas 2019 (4)

 

 

38 thoughts on “Sint Nicolaas is er weer!

 1. Het is een prachtig kinderfeest wat helaas door veel zgn “volwassen mensen” teniet gedaan wordt. Geef mij maar onze eigen tradities met de echte zwarte pieten.
  Mooie foto’s Ed 😉
  Lieve groetjes, Helma

  Like

 2. Ach wat een fijne fotoserie van het mooiste kinderfeest aller tijden. Jammer dat er nu al jarenlang wordt ‘gevochten’ over de kleur van Piet. Pfffff….hoe moeilijk kan je het maken.

  Like

 3. Spannende tijden voor de kinderen, ouders, Sint en zijn ‘medewerkers’ oftewel Pieten. Moet bekennen, dat wanneer het erg druilerig is, ik toch overweeg om eens stout te zijn zodat ik een keer naar de Spaanse zon mag. Of zou dat toch niet werken????

  Like

 4. Mooie portretten.
  “Kijk…daar staat Edward.” Geweldig!
  Dat kindje met die chocoladelolly staat daar te smullen.
  Lieve Edje, ik vind dat jij dit jaar zoet bent geweest dus mag je je schoen zetten. Je hebt vast een grote maat dus past er meer in (-:
  Lieve groet. ♥

  Like

 5. Ha Edward,
  nou…. Sinterklaas is heel tevreden met die prachtige foto’s die jij hebt gemaakt…
  Ze komen in het boek.

  Groetjes van Marlou

  .

  Like

 6. Ik ben heel bewust niet gegaan…weiger me in die massa te begeven en vrolijk te zijn alsof ik alles oké vind wat men doet… ik vind het een schijnvertoning!
  Ik had heel andere plannen dit jaar maar helaas kwam daar niet 8e oktober tussen die letterlijk en figuurlijk roet in mijn kookpannen kieperde… eind van het volgend jaar maar in de herkansing als ik de kans krijg.

  Like

 7. Nee maar!! was een bekende Britse premier aan het bijklussen in Maassluis als Sinterklaas..?? Wilde ie even vluchten voor al die Brexit-sh*t?? 😉
  De beste Pieten zijn uitdeelpieten.. wat voor kleur ze ook hebben.. het gaat voor de kinderen om wat ze rondstrooien en uitdelen.. punt!
  (btw.. waarom wordt altijd vergeten dat donker gekleurde mensen zich óók zwart schminkten als ze Piet speelden..? ik werkte in een peuterspeelzaal in Crooswijk waar heel veel Surinaamse mensen woonden en ook dié waren altijd bereid mee te werken aan ons Sinterklaasfeest.. en werden ook gewoon zwart geschminkt. Moeten die mensen zich daar nu om schamen van hun ‘vrienden’..???)

  Like

 8. Deze foto’s serie zijn leuk geworden. Kinderen en maar wachten. Ja hoor daar komen Sinterklaas met pieten. Echt genieten voor de kinderen. Gezellig Daar!!

  Like

 9. Mooie serie van deze eerste dag in de aanloop naar het grote en nog altijd spannende kinderfeest. Voor kinderen maakt de tint van Piet niks uit. Het wordt tijd dat de (jong) volwassenen dat ook eindelijk allemaal leren inzien.

  Like

 10. Tegenwoordig zou je overal voor moeten uitkijken. Gelukkig speelt dat niet in mijn dorp.
  We zijn nog een beetje ouderwets, en dat is best fijn. Neemt niet weg dat de ingeslagen weg de kinderen ook veel plezier biedt.
  Het zijn de malloten die de problemen verzinnen.
  Ik had in ieder geval vanmorgen een lekkere chocoladeletter in mijn schoen. Dank u Sinterklaasje

  Like

Reacties zijn gesloten.